Від 22 квітня до 22 травня на Рівненщині та в Україні в цілому проводилося відпрацювання «Зброя та вибухівка», під час якої правоохоронці виявляли та вилучали зброю, набої, боєприпаси та вибухові речовини, що перебували у нелегальному обігу.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Поліцейські області вилучили 2539 патронів, 66 гранат, 5,6 кілограмів вибухових речовин, 10 обрізів, 10 одиниць травматичної зброї, 12 вибухових пристроїв, 9 пістолетів, 5 карабінів, 3 одиниці саморобної зброї, гранатомет та автомат. Загалом за фактами незаконного зберігання зброї, боєприпасів та вибухових речовин зареєстровано 117 кримінальних правопорушень.

Слідчі повідомили про підозру 90 особам у вчиненні правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом вогнепальної зброї та вибухівки, двом із них обрали міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Санкція статті 263 Кримінального кодексу України передбачає покарання за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.