Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України оприлюднило рейтинг соціально-економічного розвитку в 2017 році.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Рівне нщина посіла друге місце серед областей України.

pic

За останні роки Рівне нська ОДА змогла значно покращити свої показники в рейтингу Мінрегіонбуду. Якщо ще у 2015 році наша область займала 11 сходинку, то за час перебування Олексія Муляренка на посаді голови ОДА Рівне нщина стала другою після Харківської області.

Зокрема, вже декілька років область лідирує за напрямом «Енергоефективність», а за напрямами «Соціальний захист та безпека», а також «Рівень доступності та якості послуг у сфері освіти» та «Рівень доступності та якості послуг у сфері охорони здоров’я» посіла третє місце серед 24 областей та міста Київ.

На декілька пунктів Рівне нщина покращила свої позиції і в інших напрямках, таких як: «Розвиток малого та середнього підприємництва», «Фінансова самодостатність», «Економічна активність», «Розвиток інфраструктури», «Інвестиційно-інноваційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця».

У рейтингу враховувалися соціально-економічні показники регіону за 2017 рік: економічна ефективність, інвестиційно-інноваційний розвиток, фінансова самодостатність, розвиток малого й середнього підприємництва та інші показники.

Моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 №856 «Про затвердження порядку і методики проведення моніторингу та оцінки результативності».

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.