Щоб одержувати кожний сезон високий урожай полуниці, потрібно регулярно проводити підживлення ґрунту. Рослина висаджується в попередньо удобрений ґрунт, що містить перегній або компост. Молоді кущі не мають потреби в підживленні аміачною селітрою, оскільки при перенасиченні ґрунту азотом існує ризик гниття ягід. Заходи щодо підживлення рекомендується проводити тільки для дворічних кущів полуниці.

На ділянку площею 10 м2 вноситься близько 100 г селітри, яка рівномірно розподіляється усередині викопаних траншів на глибину 10 см і прикривається шаром землі.

Цієї глибини достатньо, щоб повною мірою затримати азот у ґрунті. Для багаторічних рослин слід додавати в ґрунт суміш мінеральних добрив, яка буде складатися із суперфосфату, хлористого калію й аміачної селітри.



підживлення полуниці

Одна частина такого комплексу додається під коріння при настанні весни, а решта кількість – по завершенню плодоносіння.

Аміачна селітра додається також у воду при поливі. Для цього змішується 20-30 г аміачної селітри й 10 літрів води. Кущі полуниці поливаються приготовленим розчином з лійки або ківшика.

Щоб уникнути опіків, уважно здійснюйте полив, щоб не допустити влучення цього розчину на листя і ягоди. У якості підживлення можна додавати інші комплексні добрива, які використовуються строго за інструкцією в певному співвідношенні.

Джерело