Піротехніки ДСНС знешкодили одну мінометну міну калібром 82 мм та одну гранату Ф-1 часів Другої світової війни.

14 травня о 15:20 групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Рівне нській області було знешкоджено одну мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни, яку було виявлено поблизу с. Вичівка Зарічненського району. Цього ж дня о 19:35 піротехніки знешкодили одну гранату Ф-1 часів Другої світової війни, яку виявив місцевий житель на присадибній ділянці у смт. Томашгород, вул. 1-го Травня,10 в.

Головне управління ДСНС України у Рівне нській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

pic



pic



pic

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.