Так буває: начебто сил в ремонт вкладено неміряно, меблі з голочки, обробка стильна, аксесуари карколомні, а не лежить душа до дому. Отож, які бувають найпоширеніші помилки в створенні інтер'єру?

Помилка №1: тягнути в новий інтер'єр всі старі речі

Результат: коробки будуть захаращувати ваш житловий простір. Немодні і нецікаві предмети безсистемно розподіляться між новими меблями. Старі речі, які давно вийшли з моди, не тільки займають вільну територію, вони порушують естетичне сприйняття, плюс до всього - накопичують пил.

Помилка №2: втілювати перше вподобане рішення з «глянцевого журналу»

Результат: спочатку інтер'єр викликає захват, потім в ньому раптом все починає дратувати. Адже той факт, що даний інтер'єр ідеальний для одних людей, зовсім не означає, що він викличе таке ж стійке відчуття комфорту і затишку особисто у вас.

Помилка №3: штукатурити, фарбувати, клеїти шпалери, потім купувати меблі, штори і т.д.

Результат: непередбачуваний. У тому числі і в фінансовому плані. Оскільки не продумано головне і зроблений неправильний старт.

Помилка №4: розставляти меблі «на автоматі»

Результат: громіздкі дивани виявляються в невеликих приміщеннях або, навпаки - крихітні меблі - в просторих залах. А все тому, що не всі ми володіємо хорошим просторовим мисленням і не завжди можемо зіставити розміри території і меблів, які плануємо в неї вписати.

Помилка №5: у великому приміщенні планувати тільки один вид освітлення

Результат: по-перше, це немодно. По-друге, непрактично і незручно.

Помилка №6: закривати все килимами

Результат: створюємо пилозбірники. До того ж багато сучасних килимових виробів мають клейову технологію виробництва, що може бути дуже шкідливо для людей, які страждають на алергічні захворювання.

Помилка №7: приділяти увагу тільки улюбленому кольору

Результат: дуже швидко улюблений колір почне вас дратувати, перетворившись із джерела радості в причину стомлення і роздратування.

Помилка №8: стелю робити тільки білого кольору

Результат: в маленьких кімнатах це рішення виправдане (візуально збільшить простір), у великих - викликає смуток.

Помилка №9: залишати «голі» вікна

Результат: дискомфортне відчуття, що за вами хтось спостерігає. Навіть якщо вікон навпроти немає. Бездоганна панорама за вікном і дорога віконна рама не привід для того, щоб залишити вікна без «одягу».

Помилка №10: прикрашати будинок штучними квітами

Результат: створюємо враження про себе як про людину, що не має смаку. Штучні квіти в будинку - моветон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як самостійно зшити штори?

Як вивести грибок в квартирі?