Аромати запашної кави та свіженької випічки, які зводять з розуму. Смак, за яким хочеться повертатися знову та знову. Місце, де відчуваєш себе затишно та завжди потрібним. Пекарня №1 — про родзинки та секрети успіху, історію виникнення та історії кохання у цьому закладі розповів засновник Володимир Горбатюк.

Місце, де знаходиться заклад “Пекарня №1”, має свою історію. Коли тут було будівництво, я помітив, що вивертають якісь такі дивні підвалини та стару цеглу. Мене це зацікавило, тому я вирішив з’ясувати, що ж було на цьому місці. Перерив рівненські архіви та навіть їздив у Польщу до їхнього, адже найбільш ґрунтовні архіви про Рівне знаходяться у Варшаві.

Дізнався, що тут був млин, як доказ цього поряд досі є вулиця Млинарська, і останній його власник був Яків Штейнворцль. На цьому місці упродовж кількох сотень років були млини різних власників, вони завжди були успішні при будь-якій владі.

Це місце, мабуть, має свою енергетику. Тому я вирішив, що тут потрібно зробити щось пов’язане з хлібом. З самого дитинства у мене була тяга до хліба, я міг годинами спостерігати за тим, як він робиться, як вимішують тісто, як воно піднімається та печеться. Я вирішив поєднати особливість цього місця та свою любов до хліба.

В мене не було ніяких розрахунків та бізнес-планів. Мені підказала інтуїція, що тут це має бути!

Більше читайте на 24-25 сторінках журналу "SURENZH"

Приєднуйтеся до нас у соціальних мережах!

Fichier:Instagram simple icon.svg Картинки по запросу фейсбук значок