У справжньої господині немає вільної хвилинки, вдома весь час знаходяться якісь невідкладні справи. Полегшити клопоти по дому вам допоможуть цікаві і корисні поради, які ми підібрали для вас.

Як самостійно зробити пульверизатор для зволоження білизни або обприскування кімнатних рослин? Як правильно видалити бактерії при очищенні сміттєвого відра? Дізнайтеся про корисні Лайфхаки для господинь.

Яка прихватка краще

Якість прихватки залежить від матеріалу, з якого вона зроблена:

- прихватки із синтетики моментально псуються від високої температури, крім того, ви ризикуєте обпектися,

- щільні прихватки з бавовни витримують високі температури, але дуже незручні і легко забруднюються,

- прихватки з силікону - більш універсальний варіант, силікон витримує як високі, так і низькі температури (від -40 до +250), легко миються, зручні у використанні.

Як легко відмити обробні дошки від бруду і неприємного запаху (наприклад риби)

Зробіть розчин з соди і лимонного соку: в 2 стол. ложки соди додайте 1 стол. ложку лимонного соку, з'єднайте. Натріть сумішшю обробну дошку і залиште на 10-15 хвилин. Від неприємного запаху і забруднень не залишиться і сліду.

Догляд за відром для сміття.

Свої хитрощі є і в догляді за звичайним відром для сміття. Наприклад, для усунення неприємних запахів на дні сміттєвого відра і поширення бактерій, при заміні сміттєвого пакету на новий, кладіть на дно відра кілька таблеток активованого вугілля, лише потім застеляйте новий сміттєвий пакет.

Як усунути жовтизну на ванні.

Замість спеціальних засобів з хлором, які вельми агресивні, скористайтеся звичайним столовим оцтом - протріть ванну ганчіркою, змоченою в оцті, і змийте водою.

Збираємо вологу в холодильнику.

У піддоні для овочів часто збирається волога, цього можна уникнути, якщо покласти в ящик суху поролонову губку для миття посуду - вона буде вбирати вологу з овочів.

Пульверизатор своїми руками.

Для того, щоб зробити пульверизатор для зволоження білизни під час прасування або для догляду за кімнатними рослинами, використовуйте м'яку пляшечку із круглою кришкою з-під питної води або будь-якого косметичного засобу - шампуню, гелю для душу, молочка для тіла. Просто зробіть шилом або циганською голкою дірочки в пробці.

Підготовка сковороди до приготування їжі.

Чисту сковороду, без залишків їжі розжарити на плиті, потім додати масло, також розігріти, лише потім смажити.

Догляд за підошвою праски.

Підошву праски потрібно періодично очищати, робити це слід так - насипте шар солі на рушник або великий аркуш паперу, включіть праска, коли вона нагріється, проведіть праскою по солі - підошва очиститься.

ОБОВ'ЯЗКОВО ДІЗНАЙТЕСЯ:

Як почистити кондиціонер: поради рівнянам

Чи варто обирати енергозберігаючі лампи для будинку?