Весільний костюм — головний елемент святкового образу нареченого. Саме він, поряд з весільною сукнею нареченої, задає тон всьому заходу і підкреслює стиль. Доглядаючи весільний наряд, важливо дотримуватися колірної гами та фактури сукні майбутньої дружини.

Вибираючи модель костюма, зверніть увагу не тільки на його красу, але й на практичність. Для зимових весіль краще підійдуть моделі з натуральних вовняних тканин з легкою домішкою синтетики, а для літа, весни або осені – шовкові або бавовняні варіанти. Не забудьте дослідити підкладку виробу – якісні костюми підшиваються віскозою або мають шовковий одяг, а дешеві доповнюються поліефіром, ацетатом або шанжаном, які не дозволяють тілу дихати.



pic

Приміряючи брюки, уважно поставтеся до їх довжини. В класичних моделях прийнято, щоб довжина закінчувалася у місці, на яке припадає середина каблука взуття, а в передній частині вони повинні лягати акуратною складочкой на підйомі. До речі, саме тому краще здійснювати примірку в тій парі туфель, яку ви будете носити на весіллі. Виняток становлять настільки актуальні в 2018 році завужені штани – вони повинні закінчуватися на рівні щиколотки. Верхня частина костюма повинна облягати фігуру, не висів мішком і не створюючи ефекту зайвого натягу в плечах. Обов'язково пройдіться в костюмі і посувайте руками, оцінюючи комфорт і зручність. В класичних костюмах довжина рукавів повинна бути на два сантиметри коротша, ніж манжет сорочки, а поли піджака закінчуватися на 5-6 сантиметрів нижче лінії стегон.

Для високих і повних чоловіків кращим вибором буде костюм з полуприталеним піджаком. Якщо ваш вибір припав на костюм-трійку, зверніть увагу, щоб жилет поєднувався фактурою і кольором з іншим ансамблем, а не вибивався з нього. Високі і худі хлопці можуть зупинити свій вибір на двобортних вільних піджаках з широкими лацканами, а от від жилета краще відмовитися. Невисоким чоловікам не варто вибирати штани з вилогами, а ось вузький краватку і поздовжня смужка зроблять вас вище і елегантніше. У разі широкої лінії стегон краще відмовитися від двобортного піджака з накладними кишенями. Штани в даному випадку повинні відрізнятися «хуліганських» вільним кроєм, а краватка або хустку на шию — мати вертикально розташований візерунок.



pic

Краватку необхідно підбирати так, щоб він був на тон світліше костюма і темніше сорочки (виняток становлять тематичні рустикальні весілля або урочистості в стилістиці 60-х).

Важливо дотримати колірну гармонію між сорочкою і краваткою нареченого і образом нареченої. Так, з білою сукнею буде краще гармоніювати білосніжна сорочка і акцентний шийну хустку або краватку, а ось для сукні кольору чайної троянди, топленого молока або відтінку шампанського краще підібрати сорочку точно такого ж відтінку і неконтрастну краватку.

Джерело Джерело