На території більшості областей України виникли складні ситуації, пов’язані з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період. Ситуацію, що склалася у зв’язку з відсутністю постачання природного газу та подальшим виникненням загрози життю та здоров’ю населення громади визнано надзвичайною ситуацією техногенного характеру державного рівня.

 Нажаль, Здолбунівську громаду надзвичайна ситуація не оминула. Так, через відсутність постачання природного газу в умовах опалювального періоду Здолубнівська ЗОШ №5, Здолбунівська гімназія, ЗДО “Грайлик”, Новомильська, Ільпінська, Орестівська, П’ятигірська школи та ЗДО Глинського НВК змушені перейти на дистанціне навчання або продовжувати осінні канікули. Кожен заклад вирішує індивідуально.

Зауважимо, що вищеперелічені навчальні заклади заздалегідь подали усі необхідні документи для “Нафтогаз Трейден” для початку газопостачання та повноцінного початку опалювального сезону, однак до цих пір не отримали договора на постачання газу.-повідомили у Здолбувнівській територіальній громаді.

Читайте також: Через недостатній рівень вакцинації освітян учні 85 шкіл Рівненщини вчаться дистанційно