Крім стильного і продуманого інтер’єру в кімнаті повинен бути комфортний мікроклімат, оптимальна температура та рівень вологості. Для багатьох людей проблема занадто сухого повітря в квартирі або в кімнаті є вкрай значимою. Тому що від сухого повітря може дерти в горлі, виникає кашель і навіть алергія на сухе повітря.

Навіщо ж потрібно зволожувати повітря в квартирі?

По-перше, сухе повітря може бути причиною виникнення частих головних болів, млявості і загальної втоми, сухості в горлі. До того ж воно робить негативний вплив на жіночу красу. Шкіра стає сухішою, збільшується швидкість старіння і появи зморшок.

По-друге, страждають наші меблі. Сухе повітря на дачі, у квартирі або в приватному будинку призводить до розтріскування меблів, паркету і навіть настінних панно і картин. Вид у таких меблів стає непрезентабельним і їх доводиться міняти.

Як же можна зволожити повітря і підвищити вологість будинку, в квартирі або ж в окремо взятій кімнаті. Які засоби та прилади для зволоження повітря краще всього використовувати в домашніх умовах?

1. Створіть у квартирі невелику оранжерею. Квіти не тільки прикрашають інтер’єр, але і благотворно впливають на мікроклімат. Зволоження забезпечують практично всі кімнатні рослини, так як вода потрапляє у грунт при поливі, а потім випаровується через листя. Крім того, що рослини підвищують в кімнаті вологість, багато з них забезпечують іонізацію повітря. А є й такі, які крім вологи віддають органічні речовини, здатні очищати і дезінфікувати повітря. Кімнатні рослини — це відповідь на питання як зволожити повітря в кімнаті влітку.

2. Зробити повітря більш свіжим і зволоженим в домашніх умовах можна, купивши домашні привабливі фонтанчики. Вони прекрасно вливаються в інтер’єр практично будь-якої кімнати і квартири. Ще один цікавий спосіб як зволожити повітря в кімнаті взимку і влітку – акваріум. Встановлення акваріума в квартирі — це варіант природного зволоження.

3. Взимку або влітку, коли повітря стає особливо сухим, розставте по квартирі вазочки або блюдечка в водою Така нескладна дія допоможе захистити меблі від розтріскування і трохи зволожить атмосферу в будинку.

Для тих, хто шукає варіанти, як швидко зволожити повітря в кімнаті можна порадити використовувати пульветизатор. Обприскайте квіти, килими, штори на вікнах і ви відразу відчуєте, що повітря наповнилося вологою.

Важливо! Спосіб з використанням води простий і ефективний, але не відрізняється гігієнічністю. З часом у посуді скупчуються бактерії і розмножуються мікроорганізми, тому не забувайте промивати її якомога частіше.

4. Вологе прибирання – дозволить не тільки підвищити рівень вологості, але і позбавить приміщення від пилу, зробить повітря чистим і свіжим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як часто потрібно чистити побутові предмети?

Чорний колір в інтер'єрі – відмінна ідея [ФОТО]