Дайте вгадаю, ви вже неодноразово бували за кордоном, приймаючи участь у міжнародних проектах чи молодіжних обмінах, їхали з друзями чи батьками на курорт в стилі all inclusive і тепер захотілось спробувати подорожувати самостійно? Або ж подруга в останній момент відмовилась від поїздки, а вам не хочеться втрачати дорогі квитки на літак?

Якщо це так, то планування подорожі самостійно дещо відрізняється від вашого попереднього досвіду: за вас майже все було вирішено і єдиною турботою залишалася покупка нового купальника. Проте купівля квитків, пошук житла та збирання необхідної інформації про маршрут, транспорт, валюту, культуру, тощо — процес, який затягує, і спробувавши раз, ви назавжди додаште сайти для планування подорожі до своїх закладок.

1. КВИТКИ

Зазвичай все починається саме з розпродажу квитків, які час від часу влаштовують авіакомпанії. Ви побачили рекламу або ж перешли на якийсь із сайтів просто подивитись, як раптом … іскра, буря, безумство … ви власник квитків на літак до Венеції, Рейк’явіку чи Барселони. Якщо у вас на думці є конкретний напрямок, країна чи місто, в яке вам хочеться потрапити, тоді потрібно регулярно перевіряти сайти авіакомпаній, які туди літають, всім відомих лоукостів Ryanair чи Wizz Аir, або ж один із сайтів, які збирають усі пропозиції від десятків авіакомпаній, та зручно сортують їх за різними критеріями, тим самим роблячи пошук зручним та швидким. Тільки будьте уважні, ціни вказано приблизно, вони постійно змінюються, а тому реагувати потрібно швидко та оперативно.

ТОП-5 САЙТІВ ДЛЯ ПОШУКУ АВІАКВИТКІВ:

1. SKYSCANNER

Сайт дозволяє просканувати майже всі авіакомпанії, для того, щоб ви могли обрати найзручніший рейс, порівнявши ціни, години перельоту та інші важливі для вас умови.

2. KIWI.COM

Цей сайт зручний тим, що окрім основних функцій градації авіарейсів, ви можете спланувати складний маршрут, одночасно вказавши кілька країн та обравши найдешевші квитки на потрібна вам напрямки. Також визначивши вашу геолокацію, сайт запропонує найдешевші мандрівки на найближчий час. Усі перельоти проілюстровані на мапі.

3. ANYWAYANYDAY

Тут ви також зможете знайде для себе найвигідніші пропозиції для купівлі квитків на будь-який транспорт. Мобільний додаток, який можна завантажити для Android та iOS зрозуміє вас з півслова: окрім звичних функцій, він має голосовий пошук, який розпізнає команди, незалежно від їх формулювання. Стосовно кожного квитка доступно розписано умови його придбання та повернення.

4. TICKETS.UA

До переліку сервісів, що можна обрати на цьому сайті, належать: авіаквитки, готелі, залізничні та автобусні квитки, страхування, трансфери, оренда авто, сіті брейки, квитки на різні події тощо. Розробники сайту ставлять собі за мету допомогти вам зробити оптимальний вибір усіх складових подорожі, дати можливість обирати серед максимальної кількості провайдерів, забезпечити прозоре порівняння цін та найкращий і доступний сервіс.

5. MOMONDO

Ще один зручний та стильний сервіс для пошуку найкращих авіаквитків та готелів по всьому світі. Існує він також у вигляді мобільного додатка.

2. МАРШРУТ

Під маршрутом мається на увазі і трансфер від аеропорту до самого міста, яке ви плануєте відвідати і поїздки до іншим міст у країні призначення. Про це також варто подбати заздалегідь. По-перше, тому, що так буде дешевше, а по-друге, дозволить уникнути неприємних сюрпризів після прибуття: віддаленість аеропорту, ціни на квитки, час, який потрібно затратити на дорогу тощо. Отже, насамперед дізнайтесь, як доїхати з аеропорту до центру міста, відстань між ними у більшості випадків доволі значна. Інформація може міститись на сайті аеропорту, її можна знайти на тому ж Tickets.ua чи просто ввести запит в пошуку Google. Якщо ваша подорож охоплює кілька міст в межах однієї країни, оберіть автобус, поїзд чи автомобіль, на ваш смак, квитки також можна замовити заздалегідь на одному із сайтів.

ТОП-5 САЙТІВ ДЛЯ ПОШУКУ КВИТКІВ НА НАЗЕМНИЙ ТРАНСПОРТ:

1. GOEURO

Це пошукова система для планування подорожей, яка допоможе обрати найкращий вид транспортного сполучення між двома містами у Європі — великими та малими, не тільки тими, кому пощастило мати аеропорт, — вам запропонують доступні автобуси, поїзди та польоти, які підходять для вашої подорожі.

2. FLIXBUS

Німецький перевізник, який пропонує доступні автобусні квитки як по самій Німеччині, так і за її межами, маючи досить широку карту маршрутів. Ціни більш доступні, якщо планувати поїздку у два боки. Також компанія проводить акції та розпродажі. Посилання на інші автобусні перевізники можна знайти у статті: Автобусом по Європі: 8 дешевих автобусних перевізників

3. BLABLACAR

Сервіс давно став популярним, проте не нагадати про нього ми не можемо, адже діє він не тільки на території України, а й за кордоном. Якщо ви водій, то можете знайти собі попутника і таким чином зекономити на пальному. Відповідно й мандрівники мають змогу обрати водія, який направляється їхнім маршрутом та з комфортом добратися до потрібного вам місця швидко та за оптимальну ціну. Деякі країни мають схожі національні сервіси, наприклад BananaСar в Литві.

4. RAILTIME MOBILE

Мобільний додаток для тих, хто, як Шелдон Купер, любить подорожувати поїздами. Розклади та планування маршрутів за допомогою цього додатку доступні тільки в Європі. Ви можете завантажити його для операційної системи iOS.

5. MY TRAIN COMPANION

Ще один сервіс з розкладами поїздів, який не тільки допоможе знайти необхідні вам квитки, а й завантажити їх на телефон, спланувати поїздку, отримавши необхідну інформацію про найближчі вокзали та доступні рейси. Завантажити можна на Android та iOS.

3. ЖИТЛО

Коли ви визначились із містами, в яких будете зупинятись та тривалістю перебування в них, пора подбати про те, де ви будете жити. Способів є безліч: від безкоштовних, як от каучсерфінг, до дорогих, — можете зупинитись у великому готелі. Обрати житло можна, орієнтуючись на бюджет подорожі, ваші побажання щодо комфорту та наявність доступних пропозицій на період поїздки. Обрати найбільш зручний спосіб ночівлі можна на одному із сайтів.

ТОП-5 САЙТІВ ДЛЯ ПОШУКУ ЖИТЛА:

1. BOOKING

Один з найбільш відомих та зручних ресурсів для пошуку житла: завдяки деталізації параметрів та широкому вибору готелів, на сайті ви можете обрати та забронювати саме той хостел чи готель, який буде вам найбільш комфортним, вигідним та локально доступним.

2. AIRBNB

Якщо ви вважаєте за краще зупинятися в приватних квартирах, то цей сайт найкраще, що можна знайти: він дозволяє моніторити актуальні та найбільш вигідні пропозиції. А ще надає знижки та бонуси для постійних клієнтів. Іноді такий вид житла й справді вигідніший: якщо ви подорожуєте великою компанією, наприклад, або з дітьми, хочете зекономити на харчуванні та готувати вдома, або ж просто хочете домашнього затишку, якого позбавлені хостели.

3. COUCHSURFING

Широко відомий сайт, який надає можливість жити в інших користувачів сайту безкоштовно у будь-якій точці світу, познайомитись з цікавими людьми та знайти нових друзів, дізнатись більше про культуру та традиції країни з перших уст.

4. TRIVAGO

Ще одна масштабна база готелів: знайти вільне місце ви можете навіть за день до приїзду, в той же час цінові пропозиції також різноманітні.

5. EXPEDIA

Корисний сайт, який дає можливість не тільки забронювати готель, але й авіаквитки та орендувати машину на додачу. Власники настільки пишаються своїми низькими цінами та вигідними пропозиціями, що обіцяють повернути грошову різницю і та ще й подарують купон на $50, якщо ви знайдете щось дешевше.

4. БАГАЖ

Щоб не мати неприємних сюрпризів в аеропорту, перевірте одразу, який багаж ви можете взяти з собою безкоштовно. Якщо ви подорожуєте великою компанією і на тривалий час, можливо, буде дешевше оплатити один чи два додаткові багажі, склавши у валізи усі речі, що не помістились в ручну поклажу.

5. ІНФОРМАЦІЯ ПРО КРАЇНУ, МІСТО

Ось у вас вже в кишені квитки на літак, автобус, поїзд чи інший вид транспорту, заброньований хостел чи квартира, ви склали багаж, хіба ж щось забули? Вам буде корисно дізнатись трохи інформації про країну чи місто, яке ви невдовзі відвідаєте. Тож яка інформація може буде важливою:

Що подивитись, відвідати?

Де поїсти?

Що заборонено робити та інші перестороги;

Концерти, виставки та інші культурні події, які проходитимуть в цей час.

Щоб отримати цю інформацію можна прочитати блоги мандрівників, які вже відвідали країну, яку вам тільки належить дослідити — вони підкажуть вам лайфхаки щодо харчування, цікавих туристичних маршрутів та розкриють інші моменти, про які ви, можливо, навіть не задумувались.

Для того, щоб дізнатись відгуки відвідувачів про готелі, заклади харчування, навіть визначні пам’ятки, які однозначно варто відвідати або на що краще не витрачати час, можете завантажити додаток від Tripadvizor для Android чи iOS.

Окрім того, не забудьте завантажити онлайн та оффлайн карти, які допоможуть вам не загубитись у великому незнайомому місці та прокласти найзручніший туристичний маршрут з усіма визначними місцями. Карти від Maps.me для Android та iOS працюють оффлайн, а тому вам не потрібно буде турбуватись про пошуки точок з wi-fi під час подорожі.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

В Японії випадково знайшли український фільм 1930 року, який вважався втраченим

АсфальтМен - головний герой нового кліпу гурту Антитіла

Рівне в інстаграмі: 34 фото рівнян з Почекуном