Будувати дитячі майданчики, ремонтувати бібліотеки, садити парки та прибирати вулиці. Все це, та багато чого іншого може робити силами місцевої громади, переконані організатори форуму соціального інвестування. Сьогодні у Рівному досвідом вирішення місцевих проблем ділились активісти та благодійники з усієї області.

Саме про такий майданчик для ігор мріють дітлахи села Оженин, що у Острозькому районі. Проте в місцевій скарбниці грошей аби втілити у життя дитяі мрії бракує.

Тож місцеві мешканці вирішили допомогти своїм дітям власними силами. Тим паче проект майданчика малювали самі оженинські дітлахи.

Частину грошей на ігровий майданчик мешканці Оженина збрали самі, решту ж попросили у благодійного фонду. Тож майданчик в селі відкриють вже навесні наступного року. Це і називається новим терміном "соціальне інвестування". Коли громада обєднується навколо вирішення своєї проблеми. Сьогодні у Рівному активістів з усієї області навчалися працювати за такою схемою. В області вже є кілька громад, які на практиці перевірили на дієвість соціального інвестування. І відремонтували кілька сільськіх клубів, бібліотек, впорядкували парки.

Щоправда для вирішення масштабныших проблем громади, без підтримки бізнесу не обійтись. Столичні благодійники зі стажем запевняють, у них соціальне інвестування вже працює. Тому й приїхали до рівного аби навчити місцевих активістів правильно просити гроші у бізнесу.

Та головне у вирішенні місцевих пробем, на перекнання організаторів форуму - не бути байдужим, та мати бажання зробити щось корисне.