Громадські діячі, посадовці та експерти Центру розвитку місцевого самоврядування взяли участь у форумі «Відповідальна участь - крок до успішної громади»

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Звертаючись до присутніх, заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко наголосив, що процес формування бюджету в громаді повинен бути зрозумілим для її жителів.

«Бюджет кожної громади – це кошти її мешканців. Гроші, які спрямовуються в ОТГ, повинні бути використані з урахуванням потреб місцевого населення. Формуватися бюджет громади має із залученням громадян, їх пропозицій і зауважень. Це посилює довіру громади і влади», - зазначив Ігор Тимошенко.

Представники Громадянської мережі ОПОРА поділилися досвідом реалізації проекту «Формування бюджетів об’єднаних територіальних громад через призму потреб мешканців» у Бугринській та Деражненській громадах Рівне нщини.

Учасники заходу розглянули практичні кейси залучення мешканців до бюджетного процесу ОТГ, функціонування порталів «ProZorro» та «E-data», обговорили питання енергоефективності для розвитку громад на прикладі механізму ЕСКО та Револьверного фонду.

Організатори форуму презентували результати дослідження «Участь громадськості в процесі децентралізації». Учасники проекту переконані, що успішність реформи децентралізації залежить як від місцевих органів влади та депутатів, так і від активної участі мешканців ОТГ.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.