Кальцій – це основний матеріал для здорових зубів і кісток. Заповнити дефіцит кальцію в організмі можна не лише за допомогою молока

«Чим більш старшими ми стаємо, тим більш важливу роль для здоров'я відіграє кальцій, – каже американський дієтолог Бріжит Цейтлін, – Цей елемент запобігає розвитку остеопорозу – захворювання, що веде до підвищеної ламкості кісток».

Крім цілісності кісток, кальцій також важливий для роботи м'язів, регулювання нервових імпульсів і серцево-судинної системи, пише Woman's Health.

Добова норма споживання кальцію повинна становити від 1000 до 1200 мг. У склянці молока міститься близько 300 мг кальцію. Але є й інші, не менш ефективні для поповнення запасу кальцію, продукти.

1. Тофу.

Одна порція цього сироподібного продукту містить близько 860 мг кальцію, а це майже добова норма для людини. Також тофу багатий на білок. Бріжит Цейтлін рекомендує додавати шматочки тофу до салату, така страва буде і корисною, і ситною.

2. Лосось.

У 200 г свіжого лосося міститься 400 мг кальцію, а в 200 г консервованого лосося – 500 мг кальцію. До того ж, лосось – це відмінне джерело Омега-3 жирних кислот і вітаміну D, який потрібен організму для повного засвоєння кальцію. Також лосось містить білки.

3. Сардини.

У стограмовій порції сардин міститься близько 430 мг кальцію. Так само, як і лосось, сардини багаті на Омега-3 жирні кислоти і вітамін D.

4. Нут.

Одна склянка нуту – це трохи більше 300 мг кальцію. Також у нуті міститься клітковина та білок.

5. Рікотта.

Цей італійський вершковий сир є відмінним джерелом не тільки кальцію, але й білка. Щоб сир був ще смачнішим і містив ще більше кальцію, дієтолог Бріжит Цейтлін радить їсти його з фруктами (чорницею, персиком, грушею або апельсином) і мигдалем.


ДЖЕРЕЛО

Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читайте також:

Що відбувається у вашому тілі після одного тренування?

Чотири легких способи впоратися з тягою до солодкого

Все під контролем: обов'язкові обстеження для кожної дівчини