Багато з нас їдять перед телевізором або під час прийому їжі гортають стрічку соцмереж. Однак американські вчені стверджують, що це негативно позначається на фігурі. Ключем до втрати зайвої ваги є вдумливе харчування - повна зосередженість на тому, як і що ми їмо.

Щоб навчитися харчуватись усвідомлено, дотримуйтесь п'яти наукових порад:

1. Наповнюйте тарілку рослинними білками.

Такими, як бобові. Така їжа забезпечує тривале відчуття ситості, до того ж, вживаючи в їжу бобові, практично неможливо переїсти.

2. Їжте протягом як мінімум 20 хвилин.

Багато хто з нас звик поспішати і з'їдати весь обід за п'ять хвилин. Але такий підхід до харчування неправильний. Намагайтеся ділити їжу на дрібніші частини та їсти вдумливо, не поспішаючи, відчуваючи смак і аромат їжі. Відчуття ситості приходить з часом, і якщо виділяти на прийом їжі хоча б 20 хвилин, насичення може прийти раніше, і ви не наберете зайвих калорій.

3. Поставте собі запитання, чи дійсно ви хочете їсти.

Іноді бажання поїсти викликане не природною потребою організму, а стресом. Зосередьтеся і дайте самому собі відповідь на запитання, чи дійсно ви голодні або ж ви хочете "заїсти" нервове напруження. Можливо, перш ніж відкривати холодильник, варто спробувати помедитувати, зайнятися йогою, записати свої думки в щоденник або просто глибоко вдихнути.

4. Отримуйте від їжі насолоду.

Переконайтеся, що кожен укус приносить вам задоволення, що вам дійсно приємно та смачно. Як тільки ви перестанете відчувати насолоду від їжі, зупиніться і припиніть прийом їжі.

5. Не їжте під час роботи, читання або перегляду телевізора.

Під час їжі намагайтеся ні на що не відволікатися. Вчені довели, що вдумливе харчування без сторонніх чинників дозволяє скинути близько 5% ваги за декілька місяців.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Все під контролем: обов'язкові обстеження для кожної дівчини

Розповсюджувачі бактерій, яких ми торкаємося щодня

Мед і фруктоза проти цукру: чи варто замінювати?