Старовинний вітряк, п’ятнадцять тисяч гривень та народні колективи. В Гощанському районі скористались саме такою формулою і організували фестиваль в окремо взятому селі "Красносільські вітряки". До історії і культури долучився Дмитро Леонтіюк

Десятки літрів напоїв, сотні кілограмів наїдків, кількадесят народних колективів, та виставка місцевих умільців, та навіть традиційні для українських ярмарків пироги з сюрпризом. Щоб побачити традиційний країнський ярмарок на фестиваль "Красносільські вітряки" сюди з’їхались цікаві з усієї Рівне нщини. Організатори подбали про те, щоб ніхто не поїхав з села голодним, чи спраглим.

Народний ярмарок не обійшовся і без традиційної бійки, цього разу запланованої. Гостям фестивалю свою майстерність продемонстрували вихованці школи бойового гопака.

Свою майстерність на фестивалі "Красносільскі вітряти" змогли казати у всі охочі чоловіки. Вони змагалися у спритності і силі. Переміг у чоловічих забавах по-красносільси місцевий мешканець Богдан.

Цього разу фестиваль проводили місцевим силами, однак наступного разу грішми обіцяють допомогти і обласні чиновники. Перевірити це можна буде за два роки, коли "Красносідьські вітряки" знову зустрічатимуть гостей.