Свічу пам'яті запалили на дні народження Валер'яна Поліщука. Це відбулося до 111-тої річниці від дня народження відомого українського письменника. Вшанувати пам'ять талановитого поета зібрались колеги, побратими та студенти. Не обійшлося і без подарунків.

Валер'ян Поліщук народився 1897 року на Рівне нщині . Письменники, які зібрались сьогодні вшанувати 111-ту річницю від дня народження відомого поета запевняють, він був патріотом своєї держави та справжнім поціновувачем української мови.

Ім'ям Валер'яна Поліщука названо вулиці у Рівному, Млинові та Дубні. Також встановлені меморіальні дошки та створено літературні кімнати у музеях Рівне нщини. Та головне на честь талановитого поета заснована обласна літературна премія.

Обласну літературну премію імені Валер'яна Поліщука вручають щорічно. Цього року її лауреатом став письменник Микола Береза за дві збірки поезій.

Валер'ян Поліщук за 15 років літературної діяльності видав понад 40 книг прози та поезії. Найкращі з них цитували сьогодні студенти.

Хоча студенти і демонструють свою обізнаність у віршах поета, але про самого автора майже нічого не знають.

Як стимулювати молодь до вивчення своєї історії - члени національної спілки письменників не знають. Але впевнені, робити це потрібно. Аби за кілька років імена відомих земляків не були забуті.