Народний депутат Андрій Лозовий, який родом з Рівного, вніс “правки” до КПК про поховання.

Згідно з "правками" Андрія Лозового, з 16 березня морги не зможуть прийняти тіло без судово-медичної експертизи. Однак, це стосується людей, які померли не власною смертю. Експертиза проводитиметься в межах кримінального провадження. Проблем із похованням осіб, які померли власною смертю за місцем проживання, не буде.

“З 16 березня Рівне нський міський суд розглядатиме абсолютно всі клопотання, які будуть надходити з усіх районів нашої області. Відповідно до цього, порядок розгляду документів буде мати дещо інший характер, аніж мав до цього. Щоб призначити експертизу слідчий повинен звертатися з клопотанням до суду. Розгляд даного клопотання повинен буде проведений в межах 5 днів”, - повідомив начальник слідчого управління в Рівне нській області Олександр Панасюк.

Він зазначив, що в Рівне нському міському суді слідчих суддів недостатньо, щоб опрацювати все те, що надходитиме після 16 числа. А навантаження збільшиться в 4 рази. Втім, на спільній нараді правоохоронців із слідчими суддями вирішили, що клопотання, які стосуватимуться експертиз по тяжких злочинах проти життя і здоров'я, розглядатимуться в той же день.

Ці зміни не мають зворотньої дії у часі. Тобто поширюватимуться будуть на ті кримінальні провадження, які заноситимуться до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Додамо, що у четвер, 15 березня, Верховна рада розглядатиме це питання. Можливо, що й самі слідчі назначатимуть експертизу, як і було раніше.

pic