Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування та громадська організація «Рівненський центр маркетингових досліджень» оголосили про проведення регіонального конкурсу студентських проектів «Розвиток територіальних громад»

Він буде проводитися з 1 березня по 15 квітня цього року.

У конкурсі можуть брати участь студенти вищих навчальних закладів України незалежно від форм власності та підпорядкування, у тому числі й іноземці.

«Таке творче змагання розпочато з метою активізації навичок проектного менеджменту та студентської підприємницької діяльності задля розвитку об'єднаних територіальних громад», – повідомив під час презентації експерт Центру Тарас Микитин.

За його словами, об’єднані територіальні громади потребують таких розробок, які б дали змогу поліпшити, зокрема, сферу виробництва на місцях та соціальне середовище. Особливо актуальними є інновації щодо створення робочих місць.

Найкращі студентські розробки ляжуть в основу проектів, що будуть запропоновані для реалізації об’єднаними громадами задля розвитку їхніх територій.

Своєрідним посібником для конкурсантів у процесі створення проектів стане збірник праць рівненських вчених «Наукові основи та імплементація світових практик місцевого самоврядування і об’єднання територіальних громад». Його на засіданні круглого столу у Центрі розвитку місцевого самоврядування представив доктор економічних наук НУВГП Ігор Сазонець. Книга видана за сприяння Програми «U-LEAD з Європою».

За матеріалами Рівне нської ОДА.