За мийним якостям домашні шампуні для волосся не поступаються магазинним. А за корисними властивостями навіть можуть перевершити їх!

Гірчичний – для жирного і нормального волосся

Розчиніть 2-3 ст. л. гірчичного порошку в теплій воді. Влийте суміш в посудину із теплою водою. Опустіть в цей розчин голову і ретельно промийте, втираючи гірчицю у волосся.

Гірчиця усуває неприємний сальний блиск, волосся після неї довше виглядає чистим і блискучим, швидше росте.

Желатиновий – для ослабленого волосся

1 ст. л. будь-якого шампуню додайте до суміші з 1 жовтка і 1 ст. л. желатину в порошку. Збийте, щоб не було грудочок. Нанесіть шампунь на вологе волосся, потримайте 5-10 хвилин і ретельно промийте.

Завдяки великій кількості протеїну волосся стає красивим і густим.

З білої глини – від випадіння волосся

Розведіть білу глину теплою водою до сметаноподібної консистенції. Нанесіть на мокре волосся, і, помасажувавши, змийте. Процедуру, за необхідності, можна повторити. Промийте волосся водою, додавши в неї сік свіжого лимона.

Домашній шампунь із білої глини робить волосся м’яким і блискучим. Зникає лупа, волосся перестає випадати.

Житній – для жирного волосся

Просійте житнє борошно в чашку. Потріть ним шкіру голови і сухе волосся, а потім ретельно промийте теплою водою. Після такого миття волосся виглядає чистим і доглянутим, як після миття професійним шампунем.

Жовтково-олійний – для сухого волосся

Змішайте жовток з 1 ч. л. касторової і 1 ч. л. оливкової олії. Вимийте волосся отриманим розчином. Такий домашній шампунь робить волосся еластичним і м’яким.

Джерело