Рівненська легкоатлетка Катерина Климюк стала четвертою Чемпіонату Світу в естафетному бігу 4х400.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Змагання відбувались в англійському Бірмінгемі.

В складі української команди крім рівнянки були ще Тетяна Мельник, Анна Ярощук-Рижикова та Анастасія Бризгіна.

В забігу все починалось дуже гарно для українських дівчат. Після старту у виконанні Тетяни Мельник: вона впевнено взялась за роботу, і вже при переході на спільну доріжку була першою. Але друге коло свого етапу Тетяна дещо здала, і як результат передала паличку останньою. Саме тут сталось порушення з боку ямайчанок, суперниця порушила черговість, посунувши нашу Катерину Климюк з її позиції, а інша суперниця, британка, ще й наступила Катерині на шипівку та зняла її. Другий та третій етап у виконанні спочатку Катерини, а потім і Анни Ярощук-Рижикової, здавалося, вже повністю, позбавили нашу збірну будь-який медальних сподівань, відрив від італійок, які бігли п’ятими, був завеликий.

На останньому етапі естафету прийняла Анастасія Бризгіна, і вже на фінішній прямій змогла не лише наздогнати італійку, але й випередити її на 2 десяті і принести збірній п’яту позицію. Як потім стало відомо цей ривок Анастасії стане бронзовим, а ще пізніше українкам знову повернули четверту позицію…

Під час трансляції останнього виду змагань, чоловічої жердини, режисери вивели підсумкову таблицю – дискваліфікація господарок, а навпроти жовто-блакитного прапора – 3 місце і бронза! Але все ж, британки подали протест, який задовільнили вже наприкінці і повернули їм третє місце. Отже, 3:31:32 SB і все ж гарна, хоча і не медальна, новина.