Плата за землю від платників Рівного поповнила місцевий бюджет більш як на 5,8 мільйонів гривень.

У січні 2018 року власники та орендарі земельних ділянок Рівного поповнили місцевий бюджет на 5841,5 тис. гривень. Із загальної суми надходжень 5157,1 тис.грн. перерахували юридичні особи і 684,4 тис.грн. - фізичні особи.

Нагадаємо, плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший сплачують власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи. Об’єктом оподаткування є земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, а підставою для нарахування земельного податку - дані державного земельного кадастру.

Податкову декларацію з плати за землю на 2018 рік платники цього податку (крім громадян) мали подати до 20 лютого 2018 року з урахуванням нової нормативної грошової оцінки земельної ділянки, разом із довідкою про її новий розмір.

Відповідно до п.286.2 ст.286 Податкового кодексу України, при поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.