Маленькому Максиму Ковальчуку з Володимирця, що на Рівненщині, майже 3 роки, але все своє життя він бореться із хворобою.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

«Максимчик найстарший. Народився 5червня 2015року, на 39 тижні за допомогою кесаревого розтину, з вагою 3350. Після народження сина помістили в «кувезік» і підключили на штучне дихання і в тяжкому стані, з судомами та температурою, сина забрали у реанімацію, - розповідає мама Світлана Ковальчук, - саме тоді у Максима виявили гідроцефалію, і це означало, що потрібно ставити шунт, ми провели в лікарні 1 місяць ( 5 днів на штучній вентиляції легень)».

У Києві мамі тричі відмовляли лікувати дитину, але вони не здавалися. Стан хлопчика був стабільний, але годувався через зонт. Незважаючи на всі прогнози лікарів, батьки ні на мить не опускали руки і в столичну лікарню їх таки взяли.

«Нам провели операцію, все було добре. Втім, в травні шунт дав збій, ми повезли сина в Рівне нську обласну дитячу лікарню, де синочку вийняли шунта, поставити дренаж, ми провели 1 місяць, але він часто ламався, бувало таке, що з голови витікала рідина. Ми недовго думаючи поставили другого шунта», - додала мама.

Відтак, місяці лікування та 14 операцій мали негативні наслідки на розвиток Максима. Зараз хлопчику вкрай необхідна реабілітація. Якщо цей курс не провести найближчим часом, то з кожним днем відновити фізичний стан Макса буде все складніше.

Жодне лікування не проходить без негативних наслідків. У рік і одинадцять місяців Максимко не сидів, не тримав голову.

«Син має гіпертонус в ногах та руках. Після першого курсу в Трускавці, Максим почав помаленьку ходити з інструктором. Тепер зупинятися не можна! Нам потрібно п'ять реабілітацій на рік. Лікування в Трускавці дуже дорого коштує і нашій молодій сім'ї самостійно з цим справитися не під силу. Ми звертаємося до всіх небайдужих людей: «Дайте Максимчику шанс на повноцінне життя». Дитинство проходить, його не повернеш,так хочеться, щоб син став на ніжки, зробив свої перші кроки !!! Будемо раді будь-якій допомозі !!!

4149 6258 1281 5544 Ковальчук Світлана Олексіївна (мама)

Більше інформації тут.

pic



pic



pic



pic



pic

Джерело: http://rivne.media