Ні для кого не секрет, що авокадо при всіх своїх смакових якостях ще і володіє масою корисних властивостей. Тільки погляньте на цей вражаючий список, після якого вам захочеться вживати авокадо в щоденному раціоні:

1. За кількістю поживних речовин і мінералів, авокадо можна порівняти з аптечними «мультивітамінами». В одному плоді міститься 50% норми вітаміну K, вітаміну С, пантотенової кислоти, калію, вітаміну B6, вітаміну Е і міді. Також в ньому представлені амінокислоти, 14 видів мінералів, Омега-3.

2.Не дивлячись на те, що авокадо є джерелом корисних жирів, ви від нього ні в якому разі не поправитеся. Можете сміливо вживати авокадо протягом дня як перекус. Високий вміст клітковини дозволить вам тривалий час залишатися ситим.

3. Корисні властивості авокадо - поліпшення зору, запобігання захворювань зорових аналізаторів людини. Лютеїн і зеаксантин - речовини-каротиноїди, уповільнюють процеси окислення в кришталику ока, фільтрують ультрафіолет і захищають сітківку від вільних радикалів. Регулярне вживання авокадо збереже гостроту зору, зменшить ризик розвитку катаракти, а при наявності захворювання - сповільнить прогресуваня хвороби.

4. Польза авокадо для жінок багатогранна: поліненасичені жирні кислоти роблять шкіру пружною, вітаміни групи В стабілізують вироблення гормонів, вітаміни Е і А надають шкірі здоровий і сяючий вигляд. Фрукт можна використовувати в їжу і зовнішньо. Маски з авокадо корисні для обличчя: вони розгладжують зморшки, зволожують і живлять епідерміс.

5. Омолоджувальну дію авокадо можна посилити, якщо додавати плід в салати з багатими джерелами антиоксидантів і каротиноїдів - шпинатом, морквою, червоним болгарським перцем. Це допоможе посилити корисну овочів, і отримати більше омолоджуючого і оздоровчого ефекту.


ДЖЕРЕЛО

Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читайте також:

Що відбувається у вашому тілі після одного тренування?

Чотири легких способи впоратися з тягою до солодкого

Все під контролем: обов'язкові обстеження для кожної дівчини