Під час виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань бюджету на Рівненщині презентували доповідь щодо будівництва доріг.

Основні кошти з «митного» експерименту використали саме на ремонт траси Н-25 Городище-Рівне -Старокостянтинів.

Голова Комітету підтримав ініціативу Рівне нщини щодо концентрації коштів на важливі магістралі: «Ми підтримуємо вашу «дорожню філософію». Важливо не розпорошувати гроші, а зосереджувати їх на пріоритетні напрямки автодоріг», - звернувся до присутніх голова Комітету Андрій Павелко.

Про плани будівництва на наступний рік розповів радник Голови Укравтодору Олександр Кава:

«У 2018 році хочемо продовжити ремонт автомобільних доріг вже державного значення за маршрутним принципом. Основний акцент на Рівне нщині буде спрямовано на дороги М-19 (Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече) та ділянку Н-25 (Городище-Рівне -Староконстянтинів). Остання є важливою не тільки для області, але й для України і забезпечує транзит та перевезення вантажів з України в напрямку Білорусії, прибалтійських країн. Важливим є будівництво дороги Н-22, яка буде ремонтуватися як в Рівне нській, так і в Волинській областях - це дорога Рівне -Луцьк–Устилуг. Вона забезпечує не лише спо­лучення Рівного з найближчим обласним центром – Луцьком, але й виходить до Польщі та інших країн Євросоюзу».

pic Також у планах реалізувати проект північного об’їзду Рівного, що дозволить вивести значний потік транзитного транспорту за межі обласного центру.

Олександр Кава нагадав, що вжез 1 січня 2018 року дороги будуть передані до сфери управління облдержадміністрацій. Відповідно останні отримуватимуть фінансування із Державного фонду для утримання і ремонту автомобільних доріг.

pic

За матеріалами Рівне нської ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv