Дерев'яний декор прекрасно впишеться в будь-який інтер'єр. Використовуйте свою фантазію й результат вас здивує.

Вам знадобиться: 10-20 гілок однакової товщини, гарячий клейовий пістолет, глибока тарілка, таця для прес-форми, пінцет.

Зберіть прути молодих дерев, рівні, без сучків. Хвойні не підійдуть. За допомогою секатора або сокирки наріжте їх на відрізки однакової довжини, 10-15 сантиметрів. Дайте їм висохнути протягом декількох днів.

Виберіть прес-форму для майбутнього виробу. Підійде глибока миска, таця, салатниця. Розмістіть найтовстіші гілки на дні. Поступово додавайте палички так, щоб уникнути занадто великих проміжків між ними. Розміщайте їх у довільному порядку, хрест-навхрест укладати не потрібно.

Формуйте дно обережно, капніть клеєм на паличку і скріпіть її із сусідньою. Не доторкайтеся до гарячого клею, це небезпечно! «Нитки», які утворилися, можна легко прибрати за допомогою пінцета. Викладайте гілочки від середини до країв. Для міцної форми достатньо двох шарів.

Виймайте готовий виріб акуратно. Переверніть тарілку і злегка постукайте по дну. Насолоджуйтеся результатом! Оригінальна ваза для фруктів або декоративне панно готові!

Порада: щоб вазу або тацю не вимазати в клей, можна вистелити дно харчовою плівкою.

Джерело