За минулу добу поліцейські вилучили у жителя Сарн гранату «Ф-1»,із якою той прийшов у розважальний заклад. Ще одну гранату, пістолет, набої до нього та кастет виявили у жителя Рокитнівського району.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Запобігти лиху в одному із розважальних закладів Сарн допомогла пильність одного з відвідувачів. Чоловік помітила предмет, ззовні схожий на гранату,в кишені куртки 33-річного місцевого жителя, який відпочивав за сусіднім столиком. Він відразу звернувся до поліції. Працівники вибухотехнічної служби ГУНП, які прибули на місце події, вилучили корпус гранати «Ф-1» та запал до неї.

Крім того, під час патрулювання у Рокитному працівники групи реагування патрульної поліції помітили раніше судимого за незаконне поводження зі зброєю 42-річного жителя району. В ході спілкування він добровільно видав правоохоронцям корпус гаранти з запалом, пістолет «EKOLA ArasCompact», якийнезареєстрований у встановленому законодавством порядку, 29 набоїв до нього, кастет та телескопічну палицю.

Усе вилучене направили на експертизу до Рівне нського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. За цими фактами у поліції розпочали досудові розслідування за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Такі дії караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic



pic



pic