На теренах Рівненської області триває системна робота з виявлення, розкриття, розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконними операціями з бурштином.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Зокрема, у результаті проведених спільних заходів працівників прокуратури Рівне нської області, Управління захисту економіки в Рівне нській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівне нській області07.12.2017 виявлено та ліквідовано діяльність чергового підпільного цеху з обробки «сонячного» каміння та вилучено майже 600 кг обробленого і необробленого бурштину орієнтовною вартістю 6 млн грн,атакож спеціальне обладнання для його обробки в кількості 21 одиниці.

Зазначені слідчі дії проведено у межах кримінального провадження, розпочатого органами поліції за ст.ст. 240, 294, 342, 345 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, масові заворушення, опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу).

У кримінальному провадженні, процесуальне керівництво у якому здійснює прокуратура Рівне нської області, тривають слідчі дії з метою встановлення осіб, причетних до незаконних оборудок з бурштином.

Важливо зазначити, що упродовж поточного тижня правоохоронні органи вилучили на території області 1,6 т бурштину, вартість якого становить близько 16 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.

pic



pic



pic



pic