Цілком справедливим буде такий слоган: «Мультиварка – рецепти нового покоління». Всупереч існуючій думці, цей пристрій передбачає не тільки виповнення вже існуючих функцій у режимі комбайнів, які усього лише є сукупністю відомих задач. Мультиварка, скоріш, володіє здатностями вже існуючих машин, але використовує їх для приготування принципово нових страв.

ІНГРЕДІЄНТИ

Дріжджі звичайні 30 г

Сіль 2 ч. л.

Цукор 1 ч. л.

Молоко 2,5% або Кефір 3,2% 1 склянка

Борошно 7-8 стаканів

Масло або маргарин.

ПРИГОТУВАННЯ

Розмішайте дріжджі у невеликій кількості теплого молока чи води (декілька ложок), потім добавте цукор. Залиште дріжджі хвилин на 10 у сторінку, аби вони повністю розчинилися у рідині. Після цього поміщаємо дріжджі у півлітрову баночку і доливаємо молока, кефіру чи води. Якщо при використанні молока чи кефіру суміш вийшла занадто густою, розбавте її невеликою кількістю води. В кінцевому підсумку вам треба отримати рідину в обсязі півлітра.

У велику каструлю вилийте отриману суміш і добавте попередньо розтоплене вершкове масло, сіль і 5 стаканів борошна. Ретельно перемішайте, щоб позбавитися грудочок. Таке рідке тісто, що нагадує тісто на оладки, залишаємо в сторону хвилин на 20, аби воно підійшло. Досипте в тісто решту борошна і замісіть.

Попередньо змастивши мультиварку вершковим маслом, викладіть усе ще рідкувате тісто у ємкість і поставте на таймері розігрів на 15 хвилин. Наступний шаг – виключіть мультиварку на півгодини, а далі переведіть її у режим випічки на 60-45 хвилин.

У процесі випікання ви помітите, зо верхівка залишається блідою, у той час як низ хліба вже достатньо підсмажився. У такому разі, хліб необхідно акуратно перевернути, не порушивши внутрішньої структури. Залиште хліб у мультиварці ще на 20-30 хвилин у тому ж режимі. По закінченню циклу роботи вимкніть пристрій і почекайте хвилин 5-10, перш ніж діставати хліб.

Готово!

Джерело