З початку року на Рівненщині сталося понад 70 дорожньо-транспортних пригод. У результаті постраждало 30 людей, загинуло – 7. Під час ДТП за участю автобусів потерпіло 24 пасажири, а померло двоє.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Про це повідомили під час зустрічі представників транспортних управлінь, патрульних з перевізниками області.

Як розповів начальник управління інфраструктури та промисловості Рівне нської ОДА Федір Мисюра, для того, аби попередити та зменшити кількість ДТП на Рівне нщині розпочався місячник «Перевізник – зима».

«Це буде комплекс заходів, що спрямований не для того, аби провести перевірку, а задля попередження та зменшення ДТП на дорогах. Адже нині в аваріях людей гине більше, ніж на війні», - розповів Федір Мисюра.

В свою чергу патрульні наголосили, що причинами аварій, у які потрапляють маршрутки, є порушення правил дорожнього руху та їхня технічна несправність. Лише з початку місячника патрульні оглянули близько 700 автобусів та виявили 70 адмінправопорушень.

Проте стоїть питання – не оштрафувати перевізників, а в першу чергу забезпечити безпеку громадян, які користуються послугами транспорту. А це і пасажири, і водії. Транспорт має бути в належному стані, адже здоров’я та життя людей – це найголовніше.

В «Укртрансбезпеці» розповідають, що перевізники нині перебувають не в кращій ситуації. Адже щодня підвищуються ціни на паливо-мастильні матеріали, не вистачає водіїв та коштів на придбання нового транспорту. Проте необхідно дотримуватися вимог законів із безпеки пасажирів у транспорті.

«Лише з початку місячника нашими працівниками складено 2 адмінпротоколи щодо перевезення без ліцензій. А це порушення правил надання послуг пасажирам. Обов’язково потрібно мати й технічно справний транспорт, а також місця їхнього простою. Водіям необхідно встановити режим праці та відпочинку. Особливу увагу слід приділяти гігієні та культурі перевезення», - зазначив начальник управління «Укртрансбезпеки» в Рівне нській області Микола Коваленко.

Загалом в області автобусна мережа нараховує майже 600 маршрутів, на яких працює близько 290 перевізників. Обслуговують пасажирів понад 1000 одиниць транспорту.