Казкова Україна, чарівні місця... Більшість з нас мріє потрапити за кордони рідної неньки, щоб побачити красиве та неймовірне. А ми відкриємо Вам красиві місця, які хоча б раз у житі варто побачити кожному українцю. Мандруйте разом з нами.

МИ ТАКОЖ Є У ТЕЛЕГРАМІ: Мандруємо разом або Rivne1.tv

1. "ЗОЛОТА ПІДКОВА ЛЬВІВЩИНИ"

Неймовірна казкова архітектура ансамблю Золотої підкови, зачарує Вас не тільки своєю багатогранною історією, а й величчю архітектури:

- в Олеському замку Ви поринете в атмосферу 16-18 століття – подивіться на чудові інтер’єри, меблі;

- Підгорецький замок відомий нам по фільму «Д’Артаньян і три мушкетери» – там він зіграв роль Лувра. Від цього палацу віє епохою Ренесансу, екскурсоводи обіцяють навіть привид замурованої в стіні бастіону Білої Пані;

- Золочівський замок – це чудова королівська резиденція Собєських. Великий палац і Китайський палац ідеально збереглися. Навколо Китайського палацу розбитий чудовий сад.

pic

pic

pic

2. ТУНЕЛЬ КОХАННЯ НА РІВНЕНЩИНІ

Ботанічний феномен — «живий» тунель у лісовому масиві, утворений заростями дерев та кущів. Сплітаючись між собою гілками і листям, вони виглядають наче тунель точної арочної форми. Кажуть, арка має символічне значення. Ті, хто побував тут, розповідають про дуже сильну ауру, яку можна відчути. А колія на дві рейки – це ніби символ шляху для двох доль. Якщо самотня людина, стоячи у цьому тунелі, загадає бажання знайти свою половинку, воно обов’язково збудеться. Пари ж просять у долі вічного кохання. І справді, важко втриматись, щоб не загадати бажання, коли стоїш ніби посеред казки. Тут все здається якимось чарівним…

pic

3. ВЕЛИЧНА ФОРТЕЦЯ НА СКЕЛЯХ - ТУСТАНЬ

Стародавній форпост Київської Русі – неприступна фортеця Тустань, побудована в 7 столітті. Радимо обов’язково відвідати Державний історико-культурний заповідник «Тустань», де в «Сколівських Бескидах» збереглися залишки п’ятиповерхової фортеці і відтворена її графічна модель.

pic

4. МІСЦЕ ЗАКОХАНИХ - ДЕНДРОПАРК "ОЛЕКСАНДРІЯ"

Спокій, елегія і атмосфера мрії – так можна охарактеризувати дендрологічний парк «Олександрія» восени. Він знаходиться в місті Біла Церква та є одним з найбільших в Східній Європі, а заснований був в 19 столітті Олександрою Енгельгардт, родичкою князя Потьомкіна. Можна загубитися в просторах парку серед вікових дерев, «виряджених» на честь осені, милуватися їх відображеннями в численних ставках і годувати лебедів і диких качок. Від серця парку – Великої галявини – пройдіть до острову Мрії. Погуляйте в діброві – наберіться сили від велетенських кремезний дерев.

pic

5. ЧАРІВНЕ ОКО КАРПАТ - ОЗЕРО СИНЕВИР

Озеро Синевир недарма вважається перлиною Карпатських гір. «Морське око» глибиною 22 метри, оповитий легендами, приковує захоплені погляди туристів. Вода тут неймовірно чиста, не пропустіть шанс побачити на її дзеркальній поверхні відображення яскравих фарб осіннього лісу! Адже озеро знаходиться в Національному природному парку «Синевир». Якщо хочете поїхати «дикуном», запасіться гарним туристичним спорядженням і наметом.

pic

6. РАЙСЬКИЙ КУТОЧОК - БАКОТА

Дивовижна місцевість. Бакота перекладається як «бажане місце». І дійсно, всі, хто тут побував, миттєво закохувалися у цей квітучий край. Раніше Бакота була столицею Поділля, але історія розпорядилася інакше. У 1255 році разом з приходом татаро-монгольського ярма поселення було фактично стерте з лиця землі. Згодом село відновили, проте у 1981 році у ході будівництва Новодністровської ГЕС населення було виселене, а місцевість затоплена. Сьогодні це село навіть не можна знайти на карті, і багато хто не знає, що тут знаходяться залишки скельного монастиря, створеного тим самим Антонієм, який заснував Києво-Печерську лавру.

pic

7. МІСЦЕ НЕЙМОВІРНОЇ КРАСИ - КОЛОЧАВА НА ЗАКАРПАТТІ

Село Колочава, протяжністю більше 40 км, називають одним з найдовших в Україні. Чудові гірські пейзажі з кришталевою мінеральною водою – далеко не всі переваги цієї місцевості. Адже Колочава відома як село десяти музеїв, тому їхати звідси ви будете з величезним багажем знань.

pic

8. АКТІВСЬКИЙ КАНЬЙОН НА МИКОЛАЇВЩИНІ

Саме тут знаходиться всім відомий Актовський каньйон, який ще називають «Долиною диявола» або Малим Кримом. Каньйон займає площу понад 250 га. Гранітні скелі сягають подекуди 30-50 метрів заввишки.

pic

9. СЕЛИЩЕ ПІДКАМІНЬ - ЗАГАДКА ПРИРОДИ ЧИ МІСТИЧНЕ ЯВИЩЕ?

По-перше, селище не дарма має таку назву: на пагорбі стоїть величезна кам’яна брила, що у давнину використовувалася ідол і як храм. Крім того, тут збереглося справжнє козацьке кладовище, а ще Монастир походження дерева Хреста Господнього, пам’ятник архітектури XVII-XVIII століть

pic

10. ЗАМОК БЕРЕГВАР НА ЗАКАРПАТТІ

Романтична резиденція та мисливський будинок графів Шенборнів. Будівля замку Берегвар має своєрідну родзинку: її побудовано за астрономічнім принципом. Це означає, що кожний елемент споруди не тільки виконує свою практичну функцію, але й має символічне значення. Так, кількість вікон становить 365 — за кількістю днів року. Ще одне віконце замуроване на випадок високосного року. Димоходів у палаці — 52, стільки ж, скільки у році тижнів. Входів 12 — за числом місяців, а кути замку прикрашають 4 вежі, що відповідають 4 порам року. Шпилі оздоблені флюгерами й курантами, а на одній з веж встановлено дзвін, що відбиває кожну годину. Споруда щедро декорована вітражами та барельєфами з символікою родини Шенборнів.

pic