Рівняни забирають гроші з банків. Вже в середені жовтня жителі Рівного розірвали депозитних договорів на 82 мільйони гривень. Банкіри пояснюють, населення піддалося всеукраїнській паніці. Хоча реальних підстав для цього, за словами фінансистів, не було. Та запевнення експертів рівнян не заспокоюють. Надто вже налякали всіх нещодавні неприємності в Промінвестбанку.

Промінвест банк обмежує видачу строкових депозитів. Вкладників цього банку охоплює паніка. Не залишаються байдужими і клієнти решти банківських установ. В депозитних відділах комерційних банків Рівного все частіше чути прохання про розірвання договорів за вкладами. У Рівне нському управлінні Нацбанку запевняють, це явище тимчасове.

Зняти заощадження нині можуть лише ті громадяни, в яких закінчився термін депозитного договору. Нацбанк щоправда уже зняв обмеження на видачу кредитів.

Тим часом рівняни запевненням фінансистів не надто довіряють.

Банкіри ж поспішають заспокоїти вкладників. Мовляв, навіть якщо якась банківська установа і ризикуватиме збанкротувати найближчим часом, своїх заощаджень клієнти не втратять. Гроші поверне фонд гарантування вкладів.