В пункті пропуску «Городище-Верхній Теребежов» митного поста «Городище» працівниками Рівненської митниці ДФС було попереджено спробу незаконного переміщення наркотичних речовин. Про це сьогодні повідомив начальник митного поста «Городище» Рівненської митниці ДФС Олег Родзін.

За його словами, вчора ввечері, у зону митного контролю митного поста «Городище» на смугу руху спрощеного митного контролю заїхав автомобіль «VW GOLF» під керуванням жителя Дубровицього району Рівне нської області. Автомобіль прямував у напрямку виїзду за межі митної території України.

Довідково: обрання «зеленого коридору» вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та свідчить про факти, що мають юридичне значення.

Під час здійснення заходів митного контролю спрацювала Автоматизована система аналізу та управління ризиками і даний автомобіль було виведено на смугу руху «червоний коридор». І недарма: в процесі проведення митного огляду, у попільничці, яка знаходиться серед особистих речей громадянина Д. працівниками митниці було виявлено предмет, зовні схожий на внутрішню частину дитячої іграшки "Кіндер-сюприз", у якій знаходився саморобний пристрій для куріння у вигляді "наперстка" та цвях у зігнутому вигляді. У нагрудній кишені джинсової куртки, яка належить громадянину Д. знаходилася пачка цигарок, у якій було виявлено згорток газетного паперу з речовиною рослинного походження зеленого кольору в подрібненому стані та цигарки у кількості 2 одиниць.

У діях громадянина Д. вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 305 Кримінального кодексу України «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів».

Повідомляє Рівне нська митниця.