Історію родини з діда-прадіда досліджують школярі Рівного. Літопис свого року вони не лише пишуть, а й викладають з бісеру. Найглибше коріння, яке вдалося віднайти учасникам цьогорічного конкурсу - це в сьомому колінні. Похизуватися знанням власного родоводу вирішили понад сотня рівненських учнів. До фіналу дісталися лише восьмеро.

Третьокласник Віталій Карпюк участь у конкурсі "Літопис мого роду" взяв вперше. А новачкам як відомо, щастить. Саме він здобув перемогу у міському змаганні школярів. За призом хлопчик прийшов з мамою та бабусею. Сім'я навіть спеціально виготовила сімейний альбом з фотокартками предків. Саме ж дерево свого роду Віталій Карпюк зробив з бісеру.

Друге місце у конкурсі виборола співуча сім'я Волевачів, завдяки зусиллям сина Олексія. Хлопчик дослідив 7 поколінь свого роду. Третьокласник переконує, під час дослідження роду його найбільше вразила історія життя прадіда.

Цьогоріч міський конкурс творчих робіт "Літопис мого роду" відбувся вп'яте. Учні молодших класів рівненських шкіл досліджували свій рід та художньо зображали. Головний спеціаліст управління у справах сім'ї, молоді та спорту Мирослава Косарєва переконана, саме такі конкурсу стимулюють дітей дізнаватися більше про своїх предків.

За підсумками міського конкурсу найкращі вісім учасників отримали призи та відзнаки.