В області працювала Рада туристичних міст і регіонів та Наукова рада з туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Учасників заходу привітали голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко та його заступник Світлана Богатирчук-Кривко.

«Для нас надзвичайно важливо те, що такий захід відбувається на Рівне нщині . Це є своєрідним визнанням того, що наша робота має результати, адже туризм є пріоритетним у розвитку області», - зауважив Олексій Муляренко.

Керівник ОДА нагадав, що за невеликий проміжок часу вдалося зробити чималий прорив в реалізації туристичного потенціалу краю. Зокрема, початок створення мережі туристичних інформаційних офісів, реалізація проекту «Медове коло», відродження спідвею, створення нових маршрутів та їх маркування, активізація екологічного туризму. А в планах, крім іншого, є долучення до мережі Зелених та Культурних шляхів Європи.

Присутня на засіданні в.о. директора департаменту туризму та курортів Мінекономрозвитку Віталіна Мартиновська відзначила серйозний підхід та роботу керівництва ОДА у розвитку туризму в області. Особливо посадовець акцентувала на створенні бренду «Рівне нщини туристичної».

Також столична гостя представила присутнім законопроект, який напрацювали в Міністерстві. Документом передбачається вдосконалити законодавчі підстави туристичної галузі, зокрема, термінування, категорії об’єктів, фінансову відповідальність, страхування та державний нагляд.

Під час заходу туристичні принади Рівне нщини презентували представники цих об’єктів, а науковці ознайомили зі своїми напрацюваннями у розвитку різних видів туризму.

Аби гості відчули унікальність Рівне нщини, їм влаштують поїздку до Тараканівського форту та нічну екскурсію «Духи та легенди Дубенського замку».

За матеріалами Рівне нської ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv