У всі часи у всіх народів світу існували свої весільні забобони, які часто доводили молодих наречених до сліз і істерик. Адже деякі з них, дійсно, доходять до межі абсурду. Так чому ж вірити і що робити? Про це і піде мова далі.

Найпоширенішим марновірством вважається, що нареченому не можна бачити плаття коханої до весілля. Вважається, що це може принести сварки і непорозуміння у відносини майбутнього подружжя. Тому наречені ховали плаття до дня весілля в місце, де на нього не зможе наштовхнутися коханий. Навіть у день одруження наречена їде до церкви у авто без нареченого, щоб він не побачив плаття до церемонії.

Під білим вбранням щасливої ​​дівчини має бути тільки біла нижня білизна! Воно символізує чистоту, відданість і вірність нареченої своєму майбутньому чоловікові.

Поганим знаком вважається, коли обручки падають з рук нареченого чи нареченої при здійсненні обряду обміну кільцями. Це означає, що сім'ю будуть переслідувати невдачі і часті сварки, що призведе до швидкого руйнування шлюбу.

Якщо ж все-таки цього неприємного випадку не вдалося уникнути, то необхідно протягнути заздалегідь заготовлену свідками білу ниточку через кільце, а потім тільки надіти його на палець. Вважається, що ця нитка збирає в себе весь негатив і запобігає несприятливі наслідки.

Після церемонії її необхідно спалити.

Якщо хтось із подружжя втрачає обручку, то це означає, що шлюб приречений і, швидше за все, у чоловіка і дружини немає більше спільного майбутнього.

Ні за яких обставин не можна нікому давати приміряти кільце - це рівносильно руйнуванню своєї долі своїми ж руками.

Багато людей знають прикмету, що якщо зіграти весілля в травні, то про сімейний затишок і спокій можна забути раз і назавжди. Частка правди в цьому є, адже досить часто молоді люди нехтують цим застереженням, в результаті не можуть побудувати міцні і надійні відносини. До того ж, «травневе одруження» провокує зради і недовіру подружжя один до одного, взаємні докори і антипатію.

Найсприятливішими місяцями для одруження вважаються лютий, червень, серпень, вересень, листопад і грудень.

Слід не тільки подбати про місяць весілля, але і про день тижня. Перші три дні тижня вважаються найсприятливішими для такої події.

Звичайно, марновірств, що стосуються весілля, багато, але тільки наречений і наречена самі вирішать, у що їм вірити, а в що ні.