Вчені протягом століть вивчають, як працює людський мозок. Окрім нейробіології — науки, яка тільки частково зачіпає це питання, саме психологія проливає світло на процеси, що керують людською психікою. І погодьтеся, доволі цікаво знати, що відбувається в головах інших людей — це наче читати думки інших, мати суперздатність передбачати дії, реакції людей. Пропонуємо вам Топ-5 захопливих книг, які, подібно до скальпеля хірурга, відкривають перед вами виворіт людських відносин.

1. «СЕКРЕТИ ЩАСЛИВИХ СІМЕЙ. ЧОЛОВІЧИЙ ПОГЛЯД», БРЮСТ ФЕЙЛЕР

Рано чи пізно, проблеми виникають у всіх сім’ях. Якщо ви вважаєте інакше, значить ви вже прочитали книгу Брюса Фейлера і криза минула не помітно для вас. Головне в цьому виданні — багатий досвід, який систематизував практикуючий сімейний психолог. Брюс Фейлер з’ясував закономірності, які призводять до утворення щасливої родини, де конфлікти вирішуються шляхом компромісу.

2. «ПСИХОЛОГІЯ БРЕХНІ. ОБДУРИ МЕНЕ, ЯКЩО ЗМОЖЕШ», ПОЛ ЕКМАН

«Усі брешуть!» — казав доктор Хаус. І ви, шановний читачу, брешете, в середньому, три рази під час розмови, навіть не помічаючи цього. Так стверджує психолог Пол Екман, який знає про брехню все.

Не беруся стверджувати, що ваше життя стане щасливішим, якщо ви навчитеся розпізнавати, коли людина приховує правду, або свідомо спотворює її. Спершу все ж задумайтесь, чи дійсно ви хочете читати справжні емоції та думки на обличчях людей, наче це відкрита книга. І якщо все ж відповідь позитивна, замовляйте книгу «Психологія брехні. Обдури мене, якщо зможеш» прямо зараз. RXY5YRZYUE

3. «ПСИХОЛОГІЯ ВПЛИВУ. ПЕРЕКОНУЙ, ВПЛИВАЙ, ЗАХИЩАЙ» (5-Е ВИД), РОБЕРТ ЧАЛДІНІ

Ми маніпулюємо і нами маніпулюють. Тут все чесно. Ми не примушуємо, не залякуємо: людина хоче зробити те, що нам потрібно і кожен залишається задоволений. Чи ж наша вина в тому, що більшість людей хочуть бути виконавцями. Примусьте їх наказувати і вони будуть нещасні.

Проте вибір є завжди. Ось і ви зараз вибираєте що краще: виконувати чиюсь волю, або купити книгу Роберта Чалдіні. Зробіть так, щоб люди говорили вам: “так!”

4. «ВАЖЛИВІ РОКИ. ЧОМУ НЕ ВАРТО ВІДКЛАДАТИ ЖИТТЯ НА ПОТІМ», МЕГ ДЖЕЙ

Ваш вік варіюється від 20 до 30 років? Тоді час діяти! Саме в цей період, стверджує доктор психологи Мег Джей, ви можете досягти більше, ніж за всі останні і прожиті роки.

Якщо ви молода людина, яка бере від життя все і не втрачає жодної цінної можливості, то автор пропонує вам різні методики і інструменти, які матимуть масштабний вплив на ваш світогляд.

5. «МАГІЧНЕ ПРИБИРАННЯ. ЯПОНСЬКИЙ МЕТОД НАВЕДЕННЯ ПОРЯДКУ ВДОМА ТА В ЖИТТІ», МАРІ КОНДО

Ви втомилися від гір сміття і безладу у себе вдома? Постійно розкидані речі дітей чи коханого? Тоді мила леді, автор Марі Кондо пропонує вам свою теорію, яка допоможе позбутись непотрібних речей. Мері надає унікальний метод зберігання речей, який стане вам в нагоді та значно спростить ваш побут.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Використовуй час правильно: 20 корисних програм та додатків

П'ять помилок поведінки в соцмережах, які згубно впливають на кар'єру

Електронна пошта під контролем: 10 корисних правил