"Успіх та щастя приходить в той момент, коли ви стаєте вільними від думки оточуючих, стереотипів, шаблонів…" (Олеся Сергієнко)

На жаль, сьогодні існує багато жінок, які повністю залежні від свого чоловіка, коханого, думки суспільства, обставин життя. Такими людьми легко маніпулювати, здійснювати психологічний тиск. Як реагувати людині на ті чи інші обставини, вибирає вона сама. Бо бути щасливими, це наш вибір.

Страждання - це пасивність.

Щастя - це внутрішній стан світогляд, стиль життя, воно вимагає від нас старання. Щастя не залежить безпосередньо від грошей, соціального статусу та іншого. Якщо Ви живете на Землі, любити себе та здорові ваші близькі - це вже великий привід для щастя. Якщо Вас любить відповідна кількість оточуючих - це прекрасно.

Скажу, що дуже ризиковано віддавати, довіряти своє щастя, життя в руки іншим людям. Потрібно бути автором, власником своїх думок, своїх рішень…

Часто чула від своїх клієнтів наступне:

«Я не можу нічого зробити. Я повнісю матеріально залежна від чоловіка. Що буде зі мною та з моїми дітьми? Де ми будемо жити? Я знаю, що він зраджує мене, живе формально, йому так зручно та комфортно…».

До змін приходить не кожна, потрібно психологічно бути готовою до них. Що відбувається з такою жінкою? Відбувається безоцінення її як особистості, людини, жінки. Та, мабуть, найстрашніше - це втратити любов, повагу до себе, загубити свою цінність та унікальність.

Колись було гарне кохання та вона ніколи не думала про власну професійну реалізацію про створення себе та свого власного ім’я. І зараз вона чує в свою адресу: "а хто ти є?".

Це боляче, але ми зажди отримуємо плоди в своєму житті, які заслуговували… Не так важливо, як саме ми впали, важливіше - як та на скільки ми змогли піднятися. Це як у спорті.

Ось, чому я завжди кажу своїм клієнтам; створюйте своє ім’я, реалізуйтесь та Всесвіт побачивши, що Ви прагнете свободи, незалежності, матеріального благополуччя піде вам на зустріч.

Багато вважають, що кохання - це коли розум відключається, коли ми думаємо, що жити не зможемо без цієї людини. Романтично, але не можна вважати, що таке переконання жінки є успішним.

Вже багато років я займаюсь вивченям питання особистої ефективності.

Особиста ефективність, це наш відмінний внутрішній стан, краса, здоров’я, жіночність, ми успішно встигаємо реалізовувати важливіші сфери у своєму житті.

Я особисто переконана, що успішні стосунки приходять та їх будують люди, які є незалежними та самодостатніми особистостями.

І я зараз не хочу сказати, що потрібно бути супер бізнес-леді. Я хочу сказати, що якщо людина хоче піти від вас, значить її треба відпустити, а вас чекає щось інше. Якщо ж цей чоловік Ваш, то він буде знову і знову з’являтися у вашому житті. Звичайно потрібно давати можливість чоловікам, щоб вони турбувалися про нас, підтримували матеріально й морально... Варто створювати простір кохання, ніжності, легкості, гармонії.

Але, вважаю, що по-справжньому чоловік буде завжди любити жінку, якщо зрозуміє, що вона зможе без нього. Він не є її рятувальником, сенсом життя та єдиною надією побудувати щасливі сімейні стосунки.

Як жінка відноситься до себе, так вона дозволяє і відноситься чоловікам до себе. Отже, як стати незалежною жінкою та особистістю?

1. Варто позбутися або мінімалізувати свої негативні емоції.

2. Кожен день запитуйте себе: що я сьогодні зробила для себе? Як я себе люблю, поважаю? В чому, це виражається?

3. Запам’ятайте, що неможливо любити та поважити інших, якщо ви не любити та не поважає себе.

4. Реалізуйте свій потенціал, знайдіть себе, свою унікальність. Ви отримуєте визнання та підтвердження, що ви потрібні та цінні для Бога та Всесвіту.

5. Іноді давайте зрозуміти своєму чоловіку, коханому, що ви зможете без нього, але вам важливо віддавати тепло, любов, ніжність, свій настрій саме йому.

6. Поважайте вибір та рішення свого партнера.

7. Навчіться отримувати та знаходити радість в простих речах. Якщо життя дає вам більше матеріальних благ, це сигнал, що Ви проявляла щедрість до людей і світу. Якщо ви не отримуєте бажаного рівня життя, варто більше навчитися віддавати (енергію, знання, любов, турботу)..

8. Слухайте своє тіло та душу.

9. Сформуйте перконання, що причина усіх ваших невдач, захворювань знаходиться в середині. Отже, ви можете впливати своєю внутрішньою силою на ситуацію. Ніхто не вказує, як вам жити та якими бути.

10. Створюйте серйозні стосунки в той момент, коли ви є незалежні. Чоловік не є вашим рятівним кругом, а ви жертвою.

11. Люди стають єдиним цілим, коли розуміють, що разом зможуть більше досягнути цілей, щастя. Вони мають доповнювати один одного, їм має бути разом комфортно.

12. Запам’ятайте стосунки з чоловіком не мають приносити негативні емоції. Ревнощі, обіди, страхи, заздрощі - це не про любов, це про інше.

13. У стосунках не має значення, хто більш успішний. Майже кожна жінка скаже, що вона хоче бачити біля себе сильного, рішучого, впевненого в собі чоловіка, який принаймні не нижче її матеріального та соціального статусу.

14. Щастя та успіх - це коли ви можете зупинитися, не поспішати, не копіювати інших….

15. Ніколи не змагайтесь зі своїм партнером, хто кращий.

Отримуйте в перше свободу внутрішню!

Відсутність особистої ефективності приведе Вас до невдач.

Кожен проходить свій шлях до такої свободи, але це ваша особиста ефективність.

Якщо потрібно навчатися, навчайтесь!

Я бажаю Вам вільно відкривати й розвивати свій потенціал, радіти й насолоджуватися життям та бути її автором!

Статтю підготувала Олеся Сергієнко сертифікований
коуч по стандартам ICF, ECF (життєвого балансу, взаємовідносин,
професійного розвитку), бізнес-тренер, медіатор, адвокат, директор
і засновник ПП юридичної фірми «Компроміс-Право»