У кожній країні світу існують свої весільні традиції. У деяких країнах вони по-особливому унікальні і незвичайні.

1. На Самоа весільне плаття нареченої роблять з кори тутового дерева.

2. У Пакистані за декілька днів до весілля руки нареченої прикрашають візерунками із хни. Робиться це для обряду Мехенді – царемонії, яка за стародавніми повір'ями повинна приносити удачу у майбутній сім'ї.

3. В Нігерії, якщо наречена до весілля, або в перший час після весілля, не набере ваги та пишних форм, наречений має повне право відправити її до батьків, щоб від'їдалася.

4. Корейські женихи і наречені ось уже дві тисячі років, згідно з весільним звичаєм, одягаються в ханбок – традиційний корейський костюм з яскравих кольорів і простих ліній.

5. У Кенії є традиція, за якою в перший місяць після весілля чоловік повинен носити жіноче вбрання, щоб повною мірою відчути, як важко бути жінкою.

6. Марокканські наречені зазвичай одягають вишукано прикрашені національні каптани і незліченна кількість усіляких прикрас.

7. У Намібії замість фати наречена одягає спеціальний головний убір, який називається "Екор" і виготовляється він з козячої шкіри, яка до того ж натирається жиром, червоною охрою і смолою.

8. У Шотландії всі чоловіки, запрошені на весілля, одягають традиційний наряд шотландських горців: кілти з вовняної картатої тканини – тартана, жакети і довгі гольфи.

9. В ефіопському племені Сурма є традиція, за якою дівчині за певний час до весілля видаляють нижні зуби, проколюють губу і вставляють в неї глиняний диск. Чим більший діаметр диска – тим більше придане нареченої.

10. Під час весільної церемонії народу йоруба, перед тим як вивести на публіку наречену, приховану під вуаллю, наречений і його друзі падають ниць перед членами сім'ї нареченої.

11. На острові Ява, як і в більшості країн перед реєстрацією шлюбу пара повинна сплатити мито до бюджету – 25 щурячих хвостів.

12. Під час традиційного обряду японські молодята мають випити 9 чашок саке.

13. В Албанії існує звичай, за яким три дні і три ночі новоспечена дружина повинна опиратися зазіханням чоловіка на виконання сімейного обов'язку. Це робиться для того, щоб заплутати злих духів.

14. У Китаї наречену привозять батькам нареченого в традиційному червоному весільному возі.

15. Ненці подають гостям весільного торжества сиру оленину.

16. Афганські чоловіки танцюють під ритми вірменського барабана дхол на вулиці в центрі Джелалабада. А афганські жінки святкують весілля окремо - вдома.

17. На острові Тромбріан, що недалеко від Нової Гвінеї, для з'єднання узами шлюбу досить поїсти з майбутнім чоловіком з однієї тарілки на очах у інших членів племені, – після такого обряду пара вважається одруженою.

18. У Малайзії жених і наречена під час весільної чайної церемонії за звичаєм підносять чай старшим членам сім'ї.

19. За весільним столом на острові Балі можна побачити тільки жінок. Чоловіки ж в цей час відпочивають після приготувань всіх тих страв, які з такою радістю та апетитом поїдають їх жінки.

20. У Македонії наречена повинна зшити вінчальний наряд сама, а крім того, розучити сценарій весілля і освоїти верхову їзду. Останній навик необхідний їй для того, щоб спритно перескочити через тин біля будинку нареченого і зіскочити на землю, не торкаючись вузди або стремена.

Джерело: tyachivnews.in.ua