Більшість людей полюбляють м'ясні делікатеси, а м'ясо з чорносливом і томатами, завдяки своїй ніжності і вишуканому смаку, просто зачарує його!

Інгредієнти:

500 г свинячої м'якоті,

1 цибулина,

2 селери,

400 г помідорів,

200 г чорносливу,

150 мл напівсолодкого вина (червоного або білого),

2-3 ст. ложки олії,

щіпка меленої кориці,

чорний мелений перець за смаком,

сіль за смаком.

Приготування:

Чорнослив замочи у воді на 30 хвилин, а потім промий і поріж на 2-4 частини.

М'ясо наріж невеликими шматочками.

На розігрітій сковороді в олії обсмаж м'ясо невеликими порціями. Щоб м'ясо добре обсмажувалося, а не варилося в рідині, і на ньому з'явилася апетитна золотава скоринка, його слід готувати на сковороді саме частинами.

Потім все обсмажене м'ясо переклади в товстостінну каструлю або сотейник, а на сковороду налий вино, прокип'яти пару хвилин і вилий його у м'ясо.

Цибулю крупно поріж. Селеру також поріж великими шматочками. Обсмаж цибулю і селеру на олії на повільному вогні до м'якого стану близько 10 хвилин.

Помідори пробланшуй в окропі пару хвилин, потім зніми шкірку і подрібни. Додай помідори до тушкованих овочів і готуй іще 5 хвилин.

Всі овочі переклади до м'яса, посоли, поперчи, додай корицю і тушкуй на повільному вогні під кришкою приблизно 1 годину. Стеж, щоб не випарилася рідина, при необхідності долий води або додай іще вина.

Через годину до м'яса додай чорнослив і тушкуй іще 10 хвилин. Вимкни і залиш м'ясо з чорносливом настоятися приблизно 5 хвилин.

Подавай м'ясо з чорносливом гарячим із картопляним або рисовим гарніром і овочами.

Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стейки з лосося з виноградом.