Діти отруїлися через вживання курячих яєць забруднених сальмонелою.

Нагадуємо, що кілька днів тому 8 першокласників Зарічненської гімназії потрапили до лікарні з гострим харчовим отруєнням.

За результатами епідеміологічного розслідування харчової токсикоінфекції встановлено, що причиною отруєння дітей Зарічненської НВК «ЗОШ І ст.–гімназія» стала сальмонела ентерітідіс. Обставини, що сприяли виникненню та поширенню спалаху - це вживання дітьми курячих яєць забруднених сальмонелою, недотримання термічної обробки при приготуванні страв та недотримання санітарних норм і правил на харчоблоці Зарічненської НВК «ЗОШ І ст.–гімназія».

Як вже повідомлялось, 4 та 5 вересня 2017 р. в інфекційне відділення Зарічненської ЦРЛ з ознаками харчової токсикоінфекції госпіталізовано 14 дітей, ще 4 лікуються амбулаторно. Всі захворілі - це учні перших класів Зарічненської НВК «ЗОШ І ст.–гімназія» (смт Зарічне, вул. Харківця, 28а), які 04.09.2017 харчувались у шкільній їдальні.

Спеціалістами ДУ «Рівне нський ОЛЦ МОЗ України» було проведено епідеміологічне розслідування причин виникнення спалаху. Бактеріологічно обстежено 90 осіб, з них 18 хворих. На мікробіологічне дослідження відібрано 90 проб харчових продуктів, питної води та змивів з об’єктів довкілля.

Бактеріологічною лабораторією ДУ «Рівне нський обласний центр МОЗ України» у хворих дітей виділено сальмонелу ентерітідіс та із варених яєць, які вживали діти також виділено сальмонелу.

Підприємство, яке забезпечує харчування Зарічненского навчально-виховного комплексу «ЗОШ І ступеня-гімназія» - ТОВ "ТРАНС ЛОГІСТИК ЦЕНТР" (Київська обл, Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе). Яйця завезені із Тернопільської області (ПАТ «Птахофабрика Тернопільська»).

Про це повідомляє "Рівне нський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv