таке нововведення від Міністерства освіти України чекає вже з наступного року, повідомила міністр Гриневич. Такі зусилля потрібні для подальшого проведення реформи і тому уряд підтримуватиме педагогів.

«У 2018 році всі учителі, які братимуть перший клас, муситимуть пройти масштабне перенавчання. Загалом це 22 тисячі вчителів, які пройдуть підвищення кваліфікації, які муситимуть навчитися вчити інакше, керуватися новим стандартом. Це значне навантаження на педагогів, і ми маємо до цього заохотити», – зазначила міністр.



pic

Також пані Гриневич додала, що нова реформа вимагатиме від вчителів уваги та зусиль. Зазначимо, що оновлення програми початкової школи відбулося минулого року, цьогоріч осучаснення отримають учні 5-9 класів, також тривають обговорення програм старшої школи. Міністр освіти Лілія Гриневич визнає, що в умовах нової школи дітей навчати вже не реально, потрібні кардинальні зміни. Також треба показати вчителям напрям руху і підготувати їх в першу чергу до реформи.



pic

Новий закон "Про освіту", підкреслила керівник МОН України, сприятиме створенню повноцінної системи підтримки вчителів.



pic

«Вибір місця підвищення кваліфікації для педагогів, незалежна сертифікація вчителів – усе це закладено в закон. Сподіваюся, депутати зроблять подарунок до нашого професійного свята і приймуть його», – наголосила міністр.