Помідори чудово поєднуються з перцем, який надає томатному соку надзвичайного аромату і характерного смаку. І здається, що томатний сік із цим овочем просто таки наповнює тебе вагомою порцією вітамінів і сонця. А якщо ти до того ж вибереш соковиті стиглі помідори і червоний болгарський перець, то такий томатний сік на зиму буде радувати своїм густим, насиченим, жарким, червоним кольором.

Інгредієнти:

4 кг помідорів,

600 г болгарського перцю,

1 лавровий лист,

3 горошини духмяного перцю,

3 ст. ложки цукру,

2 ст. ложки солі.

Приготування:

Щоб томатний сік на зиму вийшов по-справжньому насиченим і смачним, вибирай стиглі і соковиті помідори і м'ясистий червоний болгарський перець. Овочі помий, почисти і поріж великими шматочками.

Пропусти помідори і болгарський перець через соковижималку, відокремлюючи сік від макухи. Овочевий сік перелий у велику каструлю і постав на вогонь.

Спеції загорни в шматочок марлі і закинь у томатний сік під час варіння. Так прянощі віддадуть свій аромат, але при цьому в томатному соку на зиму не залишиться зайвого сміття.

Доведи томатний сік до кипіння, додай цукор і сіль, перемішай, зменш вогонь і вари протягом 10-15 хвилин. Наприкінці викинь мішечок зі спеціями.

Киплячий овочевий сік розлий по підготовлених стерилізованих банках і закатай.

Переверни банки догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.

Зберігай томатний сік на зиму в прохолодному темному місці.

Джерело