Асфальтування вулиць, реконструкція покрівель у соціальних закладах, енергоефективні заходи, заміна вуличного освітлення Такі ініціативи цьогоріч будуть реалізовувати 18 об’єднаних громад. Громади вже можуть подавати інвестиційні проекти, які будуть фінансуватися за рахунок ДФРР у 2018 році.

Нині проекти знаходяться на етапі погодження. Тож уже з вересня ОТГ зможуть їх практично реалізувати. Ініціативи фінансуватимуться за кошти інфраструктурної субвенції, що надійшла в область на початку року у сумі 64 мільйони гривень.

За словами керівника Центру розвитку місцевого самоврядування Руслана Сивого, громади повинні вміти оперативно розробляти якісні та ефективні проекти. Чим швидше буде розроблена, розглянута і прийнята відповідна документація, тим швидше буде виділено фінансування і проекти почнуть реалізовуватися.

«В перше чергу необхідно звернути увагу на розвиткові ініціативи, тобто ті, що дають можливість громаді заробляти гроші. Гарний приклад такого проекту – це налагодження лінії виробництва пелетів у Бугринській ОТГ на Гощанщині», - наголосив Руслан Сивий на семінарі для громад.

Окрім того, представникам ОТГ нагадали про ще один фінансовий інструмент регіонального розвитку, яким вони можуть скористатися. Це гроші Державного фонду регіонального розвитку.

На переконання заступника голови Рівне нської ОДА Ігоря Тимошенка, громади повинні прискорити підготовку інвестиційних проектів, які можуть фінансуватися за рахунок ДФРР у 2018 році.

«Важливо розвивати інфраструктурні проекти – сучасні ЦНАПи, медичні амбулаторії, Центри безпеки і «Новий освітній простір» у школах Рівне нщини. Адже це база, з яких починається добробут людей. Реалізувавши їх у сільській місцевості, ми зробимо найголовніше – відродимо село», - зазначив Ігор Тимошенко.

За матеріалами Рівне нської обласної державної адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv