7 серпня, о 13:30 співробітники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС у Рівненській області знешкодили 2 протипіхотні міни (ОЗМ-4) часів Другої світової війни.

Дані боєприпаси було виявлено 07 серпня в м. Рівне , на вул. Ст. Бандери під час земельних робіт заміни кабельної лінії ПрАТ "Рівне обленерго". Побачивши підозрілий предмет, робітники Рівне обленерго викликали на місце правоохоронців та рятувальників. Сапери Служби порятунку «101» обстежили територію навколо місця знахідки, проте інших вибухонебезпечних предметів не виявили.

2 протипіхотні міни було вивезено спецавтомобілем у визначене місце та знешкоджено у встановленому порядку.

Головне управління ДСНС України у Рівне нській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv