Фахівці з питань децентралізації Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) РРВ АМУ зустрілися з березнівчанами.

Вони спільно обговорили бачення людей щодо утворення міської громади.

Консультант з правових питань Василь Курилас розповів присутнім про перспективи, які відкриваються перед громадою після об’єднання, на шо варто звернути увагу при об’єднанні, та як правильно провести усі ці процедури, дав чіткі відповіді на проблемні питання.

pic Депутати Березнівської міськради стурбовані затягуванням даного процесу, мовляв – не впевнені, що з віддаленими селами громада буде спроможною, тому можливо варто об’єднатися меншою територією. На що голова Березнівської райадміністрації Віталій Люшин відповів: «Сьогодні чимало сіл Березнівщини мають хороші надходження, і навіть перевиконання. Зокрема Балашівська сільська рада минулоріч перевиконала бюджет на 1 мільйон гривень. Тому варто розглянути усі пропозиції, і нарешті почати процес утворення ОТГ».

Тож після тривалих обговорень та суперечок березнів чани вирішили ще раз проаналізувати усі можливі варіанти, і нарешті розпочати об’єднання громади.

За матеріалами Рівне нської обласної державної адміністрації з посиланням на Проект Пульс Рівне нського Регіонального відділення АМУ.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv