На Рівненщину прийшла спека. Синоптики області прогнозують, що вона триватиме до кінця тижня.

Температура підніметься до 37º тепла вдень та вище двадцяти вночі. Палюче сонце може завдати шкоди як здоров’ю людей, так і їхнім господарствам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека в розпалі: рівненські рятувальники закликають не провокувати пожежі

Як вберегтися від нещадної погоди, знають фахівці різних служб.

Рятувальники повідомляють, в гарячу пору року люди масово йдуть відпочивати на водойми. Проте дехто, нехтуючи своєю безпекою, купається у необлаштованих або ж у заборонених місцях. Це призводить до трагедії. Так, лише впродовж останньої доби на водних об’єктах Рівне нщини загинуло четверо людей, з них – одна дитина. Тож, рятувальники радять не зловживати купанням у водоймах та дотримуватися правил безпеки на воді.

Правила безпечного купання

Нині на Рівне нщині триває зернозбиральна кампанія. Тому працівники Служби порятунку звертають увагу людей на обережному поводженні з вогнем, щоб запобігти пожежам посівів.

В свою чергу медики радять людям триматися в тіні, або ж взагалі не виходити без необхідності з дому в період з 11 до 16 години. Це потрібно для того, аби запобігти тепловому удару. Також потрібно слідкувати за артеріальним тиском та пульсом, не вживати безконтрольно ліки. А ще лікарі рекомендують пити побільше рідини.

Водночас дорожники області повідомляють про заборону проїзду великовагового транспорту з 7 до 22 години під час спеки. Рухатися автошляхами можна буде лише тоді, коли температура спаде до 28º тепла. Наразі дозволено проїзд транспорту вагою до 24 тонн. Окрім того, на інформаційних табло на міжнародній трасі Київ-Чоп постійно оновлюється інформація про температурний режим для водіїв.

Рівне нські синоптики прогнозують, що спека протримається до кінця тижня. Тому жителі Рівне нщини повинні бути пильними, берегти своє здоров’я та життя.

За матеріалами Рівне ської обласної державної адміністрації.