На порушників накладено 69 штрафних санкцій.

У січні-червні 2017 року Управлінням державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівне нській області здійснено 269 контрольно-інспекційних заходів. Зокрема проведено 18 планових та 251 позапланову перевірку будівництв, під час яких на 62 об’єктах виявлено порушення містобудівного законодавства.

Зокрема, серед найбільш розповсюджених порушень, встановлених інспекторами, - проведення будівельних робіт без дозвільних документів, надання недостовірних даних у дозвільних документах, здійснення господарської діяльності без відповідної ліцензії, а також невідповідність проектної документації вимогам законодавства.

У результаті посадовими особами Управління видано 72 обов’язкових до виконання приписи: 43 – про зупинення виконання підготовчих або будівельних робіт та 29 – про усунення порушень вимог містобудівного законодавства.

Крім того, на порушників накладено 69 штрафних санкцій на загальну суму майже 4 млн грн. У тому числі, підрядну організацію ПМП-фірма «Спецрембуд» та проектувальника ПМП-фірма «Спецрембуд» притягнуто до відповідальності на суму в 1 млн. 728 тис. грн, замовника Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління та проектувальника Філію «Львівського проектного інституту» ДП МОУ «Центральний проектний інститут» оштрафовано на 288 тис. грн.

Повідомляє прес-служба ДАБІ України.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv