Цьогоріч працівники Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели 25 групових заходів, де молодим людям розповідали про правила безпечної поведінки.

Фахівці інформували про методи та форми вербовки, адреси консульств та посольств країн Європи, перелік міжнародних громадських організацій, діяльність яких направлена на попередження торгівлі людьми. Такою інформаційною роботою охоплено майже 300 чоловік.

Працівники центру відвідали майже дві тисячі родин, які опинилися у складних обставинах. Їм розповіли про ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та можливості комплексної допомоги при цьому.



pic

Нині фахівці обласного центру опікуються 6 людьми, які постраждали від торгівлі людьми.

pic

«Дуже складно виявляти та працювати з тими особами, які постраждали від торгівлі людьми. Левову частку цієї роботи перебирають громадські організації. У Рівному цими питаннями опікуються волонтери ГО «Центр «Чайка». Важливо посилити таку роботу в районах та містах і більш активніше залучати громадськість. Ми повинні спільно турбуватися про безпеку людей та захищати їхні права», - відзначив заступник голови Рівне нської ОДА Віталій Ундір під час координаційної ради. Нагадаємо, 30 липня відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

Про це повідомляють на сайті Рівне нської обласної державної адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv