В Рівненській ОДА запрацювала координаційна рада з питань популяризації серед населення оздоровчої рухової активності.

Консультативно-дорадчий орган очолила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Під час першого засідання члени ради запланували ряд заходів, які необхідно здійснити найближчим часом. «Нам важливо змінити свідомість людей, аби вони дбали про своє здоров’я. Потрібно розширити інфраструктуру для усіх мешканців області, а особливо в селах - в закладах спорту, освіти, культури, об’єктах туризму. Щоб молодь мала можливість займатися спортом в будь-який час. Все має бути пристосоване для людей», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Про роботу обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» прозвітував його директор Микола Петренчук. Заклад постійно проводить безліч спортивних заходів, в яких активно беруть участь і діти і дорослі. Це, зокрема, «Розминка від чемпіона», «Відповідальність починається з мене», «Перший старт», «Олімпійське літо», «Do like olympians», «Олімпійське лелеченя», «Рух заради здоров’я».

pic Члени координаційної ради запланували активізувати співпрацю з ОТГ області. Зокрема, до кінця року на базі однієї з громад проведуть семінар-практикум, де вирішуватимуть які саме фізкультурно-оздоровчі заходи належить започаткувати в усіх ОТГ.

Крім того, головам районів та громад доручили утворити та пройти державну реєстрацію центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Окремо підняли питання щодо урізноманітнення спортивно-масових заходів для людей похилого віку, адже вони теж потребують уваги.

Повідомляє Рівне нська обласна державна адміністрація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному відбудеться фестиваль з футболу "Кубок вулиць-2017"

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv